Andreea Tobias Urmările cutremurului din Japonia: 9 persoane rănite şi pagube raportate Cutremurul cu magnitudinea de 6,6 grade, produs miercuri târziu, a fost localizat chiar în largul coastei vestice a insulei principale sud-vestice Shikoku, într-o zonă numită Canalul Bungo, o strâmtoare care separă Shikoku de insula principală sudică Kyushu.
Cutremurul a avut loc la aproximativ 50 de kilometri sub suprafaţa mării şi nu a reprezentat un pericol de tsunami, a declarat Agenţia Meteorologică Japoneză.
Vezi mai multe articole din categoria externe Agenţia de gestionare a incendiilor şi dezastrelor a precizat joi că 6 persoane din prefectura Ehime, una din oraşul vecin Kochi şi alte două din Oita, pe insula Kyushu, au suferit răni minore, majoritatea în urma unor căzături în casă.
Conductele de apă au fost sparte în mai multe locaţii din oraşul Sukumo din prefectura Kochi, iar pietre funerare s-au prăbuşit la un templu budist din oraşul Ainan din prefectura Ehime, potrivit presei locale.
De asemenea, au fost raportate căderi de acoperişuri, potrivit AP.
Autoritatea de Reglementare Nucleară a declarat că nu au fost raportate anomalii de la patru reactoare care funcţionează la trei centrale nucleare din Shikoku şi Kyushu.
Japonia este una dintre cele mai predispuse zone din lume la cutremure.
În martie 2011, un cutremur cu magnitudinea 9,0 şi tsunami-ul care a urmat au devastat zone mari de-a lungul coastei de nord-est a Japoniei, provocând moartea a aproape 20.
000 de persoane.
La 1 ianuarie, un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade a lovit regiunea Noto, situată în nordul şi centrul ţării, şi a provocat moartea a 241 de persoane.