La începutul lunii aprilie, instanța din Cluj a admis, în principiu, solicitarea de contestare în anulare a deciziei de condamnare formulată de avocații fostului primar din Baia Mare.
În urma ședinței de joi, contestația a fost respinsă, iar decizia Curții de Apel Cluj este definitivă.
De asemenea, judecătorii clujeni au respins o cerere a lui Cătălin Cherecheş în legătură cu termenul de prescripţie în cazul infracţiunii de care este acuzat.
„În temeiul art.
475 Cod procedură penală, respinge cererea contestatorului C.
C.
de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept invocate cu privire la momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a răspunderii penale în cazul infracţiunii unice de luare de mită prevăzute de art.
289 Cod penal, în ipoteza în care sunt realizate, la date diferite, mai multe modalităţi alternative ale elementului material.
În temeiul art.
432 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat C.
C.
, împotriva deciziei penale nr.
1704/A/24.
11.
2023, pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr.
2537/117/2016”, se arată în soluţia pe scurt pronunţată de instanţa clujeană.
Cătălin Cherecheş este obligat şi la plata către stat a sumei de 800 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare.
Recent, Tribunalul din București i-a scăzut lui Cătălin Cherecheş un an de închisoare din pedeapsa de cinci ani, reprezentând perioada în care acesta a stat în arest în timpul anchetei în anul 2016, dar şi timpul petrecut într-un penitenciar din Germania, după ce a fugit din ţară.
În noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.
În urma condamnării definitive de către Curtea de Apel Cluj, Cătălin Cherecheş a fugit din ţară, în 24 noiembrie, prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.
El a fost depistat şi reţinut, în 28 noiembrie, de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.
În martie 2024, Cătălin Cherecheș a fost extrădat din Germania.
Ulterior, Cherecheş a dat România în judecată la CEDO, reclamând faptul că nu a avut parte de un proces echitabil, în dosarul în care a fost condamnat pentru corupţie.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro