Oficial. Jocurile de noroc sunt interzise în localitățile mici. Legea a fost promulgată.

Spread the love

  Săptămâna trecută, Parlamentul dădea undă verde proiectului care interzice păcănelele în localitățile mici, iar președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care scoate sălile de jocuri de noroc din localități cu o populație sub 15.

000 de locuitori.

 Potrivit actului normativ, operatorii nu vor mai putea deschide săli în localitățile cu mai puțin de 15.

000 de locuitori.

În județul Cluj, doar cele cinci municipii – Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Dej, precum și comunele Florești și Apahida, au peste 15.

000 de locuitori.

Operatorii care nu vor respecta noile reguli vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 10.

000 lei și 200.

000 lei.

Legea promulgată de Președinte stabilește niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, interzicerea băuturilor alcoolice în locaţii, înfiinţarea unui registru al companiilor şi sediilor, precum şi majorarea garanţiilor depuse de companii, obligaţia operatorilor de a avea sediul social în România.

Veniturile din contribuțiile organizatorilor jocurilor de noroc licențiați încasate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc se virează în procent de 70% către bugetul de stat.

De asemenea este interzisă prestarea, în mod direct sau indirect, a unor activităţi conexe jocurilor de noroc către entităţi care nu deţin licenţă clasa 1 emisă de ONJN şi care permit accesul la jocurile de noroc de către participanţii la joc care accesează platforma de joc de pe teritoriul României şi/ sau participanţii la joc cetăţeni români care nu au rezidenţă fiscală într-un alt stat.

Este prevăzută şi instituirea obligativităţii creării şi menţinerii la zi de către ONJN a unui registru public, accesibil online, cu informaţii despre operatorii licenţiaţi/autorizaţi, cum ar fi: adresa sediului social, adresa fiecărui spaţiu comercial în care operează jocuri de noroc, indicarea tipurilor de jocuri de noroc autorizate pentru locaţie, seria şi adresa la care este amplasat fiecare mijloc de joc licenţiat/autorizat.

 „Spaţiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine astfel cum sunt acestea definite în art.

10 alin.

(1) lit.

e) din OUG 77/2009, trebuie să se afle într-o unitate administrativ teritorială cu o populaţie mai mare de 15.

000 de locuitori.

Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus”, se mai arată în actul normativ promulgat.

Proiectul de ordonanță de urgență care reglementează activitatea în domeniul jocurilor de noroc a fost inițiat încă din toamna anului trecut, însă a ajuns să fie promulgat abia în aprilie 2024, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.

82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.

77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.

20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.

77/2009.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns