Un studiu realizat de Universitatea din Berkeley dezvăluie că o femeie poate ingera între 24 și 87 miligrame de ruj zilnic, cantitate care se traduce prin 70% din cea aplicată.
Pe parcursul vieții, totalul ajunge la aproximativ 1 kg.
Înghițirea accidentală a rujului ridică întrebări legate de compoziția sa.
Deși majoritatea substanțelor chimice se încadrează în limitele de siguranță, consumul prelungit poate avea consecințe neașteptate, scrie brucofalla.
com.
Deși majoritatea substanțelor chimice din ruj se încadrează în limitele de siguranță, consumul prelungit poate avea consecințe neașteptate.
Ingredientele de evitat:Pigmenți: Sudan Red I, roșu 2G (risc cancerigen)Conservanți: parabeni, ftalați (perturbatori endocrini)Uleiuri minerale: astupă porii și împiedică pielea să respireSiliconi: creează o barieră ce blochează absorbția nutrienților.
Specialiștii sfătuiesc doamnele să aleagă rujuri cu ingrediente naturale și organice, să le evite pe cele cu pigmenți, conservanți, uleiuri minerale și silicoane, să îndepărteze rujul înainte de a mânca sau bea, să nu aplice rujul pe buze crăpate sau iritate, etc.
Alegeți cu înțelepciune rujul, ținând cont de ingredientele sale, și reduceți riscul de a adăuga un kilogram neintenționat la dieta dumneavoastră.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google News CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro