Raiffeisen Bank România și Universitatea Babeș-Bolyai anunță câștigătorii programului de mentorat Think Tank Lab (P)

Spread the love

 Asocierea partenerilor nu este una întâmplătoare, Raiffeisen Bank remarcându-se în ultimii ani prin lansarea mai multor produse digitale proprii, în principal pentru smartphone-uri, care aduc facilități revoluționare clienților băncii.

Lansat în decembrie 2023, programul de mentorat a reprezentat o oportunitate excepțională pentru studenții UBB de a lucra alături de experți din cadrul Raiffeisen Bank, propunând soluții care s-ar putea dovedi inovatoare pentru industria bancară.

Pe parcursul a patru luni, aceștia au fost ghidați și instruiți în cadrul unui program intensiv de mentorat, axat pe subiecte precum banking sustenabil, blockchain, inteligență artificială și produse financiar-bancare dedicate noii generații.

La finalul programului de mentorat, după sesiunea de prezentare a tuturor proiectelor, juriul format din reprezentați ai băncii (Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT; Carmen Petrean, Director Zona Retail, și Andrei Pavel, Director IT Delivery) și ai Facultății de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai (asist.

drd.

Bogdan Mursa și drd.

Laura Cernau) au declarat câștigătoare trei dintre proiectele dezvoltate de studenți.

 Pe locul 1 s-a clasat echipa CABABle Coders (Alexandra-Elena Balo, Andreea Gabrian, Carmen Andreea Titi, Bianca-Ecaterina Duca, Paula-Maria Chirică) cu proiectul Wallet Watch, având ca temă simplificarea managementului de buget într-un mod prietenos și inovator.

Echipa câștigătoare a fost coordonată de Alexandra Polisevici, Agile Engineering Delivery Lead la Raiffeisen Bank.

Echipa clasată pe locul 2 – Tesseract, compusă din Sebastian-Andrei Boboc, Iosif-Constantin Blezu, Mihai Secosan și Mihnea-Andrei Bucur, a dezvoltat Saverly, sub coordonarea mentorului din partea Raiffeisen Bank, Robert Sumarcov, Guild Lead, Agile Engineering Delivery.

Saverly este o aplicație de planificare a bugetului, special concepută pentru studenți.

 Echipa PeFe, coordonată de Laura Cristea, Guild Lead, Agile Engineering Delivery în Raiffeisen Bank, a dezvoltat PennyPact, o aplicație pentru administrarea plăților colective, cu care s-a clasat pe locul 3.

Echipa a fost alcătuită din Giorgia Magdici, Dalia Utiu și Vlad-Antoniu Ghenghiu, studenți ai Facultății de Matematică și Informatică din UBB.

 „Suntem impresionați de creativitatea proiectelor dezvoltate de studenți, precum și modul în care au lucrat și s-au implicat în program, alături de mentorii lor.

Mai mult, sunt convins că astfel de parteneriate pentru educație sunt o soluție prin care împreună cu instituțiile academice putem să facem lucruri practice, inovatoare, care se aplică în economie și devin produse funcționale.

Este o bucurie să putem contribui la formarea și dezvoltarea profesională a tinerilor studenți, alături de Universitate”, a declarat Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT, Raiffeisen Bank România.

„Universitatea noastră încearcă să valorizeze toate cele trei componente ale unei universități moderne – educație, cercetare și relația cu societatea – și, din această ultimă perspectivă, este extrem de important să avem proiecte care se focalizează și care aduc în atenția noastră studentul.

Până la urmă, studenții reprezintă cea mai importantă resursă pe care universitățile o aduc spre societate și ne bucurăm că un astfel de proiect s-a putut face împreună cu Raiffeisen”, a declarat prof.

univ.

Adrian Petrușel, Prorector cu Cercetarea la UBB.

Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns