Sute de angajați ai grupului aerospațial francez Airbus Atlantic au făcut gastroenterită după o masă de Crăciun la care ar fi participat 2.600 de salariați, relatează The Gaurdian.Autoritățile sanitare au demarat o investigație pentru a stabili ce a cauzat îmbolnăvirea a 700 de angajați.Masa festivă a fost organizată și asigurată de restaurantul companiei la locația sa din Montoir-de-Bretagne, în regiunea Loire-Atlantique din vestul Franței.În meniu au fost foie gras, scoici, homar și tournedos, urmate de deserturi, precum înghețată și mousse de alune și ciocolată la doar 15 euro de persoană.Angajații afectați au avut „vărsături și/sau diaree” după cina festivă din 14 decembrie. Majoritatea s-au îmbolnăvit în decurs de 24 până la 48 de ore după masă.Oficialii din domeniul sănătății au declarat că deocamdată nu au identificat cauza îmbolnăvirii în masă și că investighează dacă aceasta a fost cauzată de o bacterie din alimente sau de o gastroenterită virală extrem de contagioasă.Un angajat a spus că „a fost mai rău decât dacă aș fi născut”, în timp ce a descris durerile pe care le-a simțit.Jean-Claude Iribarren, un oficial din cadrul Airbus Atlantic, a declarat că mâncarea a fost pregătită de cantina companiei. „Așa cum facem în fiecare an, am organizat o cină de Crăciun pentru 2.600 de persoane cu o mulțime de furnizori locali”, a spus el.„Oamenii s-au grăbit puțin cu privire la cauze. Suntem obligați să păstrăm mostre din fiecare produs servit în restaurant. Acestea vor fi analizate de către ARS [autoritățile sanitare]. Ancheta va mai dura câteva zile.”Un purtător de cuvânt al Airbus a spus că nimeni nu a fost „grav bolnav”. „Cazul este acum tratat de autoritatea sanitară, care conduce ancheta”.Airbus Atlantic, o subsidiară a celui mai mare producător de avioane din lume, Airbus, are 15.000 de angajați în cinci țări.