E mai simplu decât crezi să spui „Stop acnee!” (P)

Spread the love

Știi deja că acneea e provocată, în principal, de excesul de sebum.

Glandele tale seboreice au decis să lucreze mai mult decât e necesar și, în combinație cu celulele moarte, praf, bacterii și altele, excesul de sebum duce la blocarea porilor din epidermă.

Primul lucru pe care poți să-l faci pentru a limita efectele e să-ți păstrezi tenul cât mai curat.

Dimineața și seara, folosește gelul spumat purifiant de la Gerovital, pentru a curăța și elibera porii.

Dacă acneea e localizată pe alte zone din corp, apelează la gelul ultra-activ, care ajută nu doar la reducerea punctelor acneice ci are și rolul de a depigmenta eventualele pete rămase pe piele, prin conținutul de niacinamidă.

 E un fals mit că pe tenul acneic nu se aplică cremă.

Din contră! Pasul următor după curățare trebuie să fie hidratarea, însă e important să alegi crema potrivită, în funcție de tipul de ten (sensibil, uscat sau gras).

Pe zonele afectate, poți utiliza crema ultra-activă, care se absoarbe rapid și reduce excesul de sebum cu până la 82%.

Dacă vrei să dai un aspect uniform culorii pielii, folosește crema CC matifiantă, care combină proprietățile unui produs de machiaj cu cele ale unui produs de îngrijire specific tenului gras.

Indiferent de produsele pe care le-ai folosit peste zi, nu uita ca în fiecare seară să reiei curățarea tenului.

În caz de acnee recurentă, aplică înainte de culcare o fiolă antiacnee din gama Gerovital Stop Acnee, un ser bogat în principii active ce reglează secreția de sebum, curăță urmele lăsate și reface funcția de barieră a pielii.

Odată pe săptămână, poți să aplici și o mască film purificatoare din aceeași gamă, cu ajutorul căreia vei obține o curățare în profunzime, iar conținutul bogat de ceai verde are un efect calmant foarte necesar.

 Oricât ar fi de neplăcute vizual erupțiile ce apar, evită să intervii asupra lor.

Poți să maschezi coșurile cu bulinele autoadezive antiacnee, pe care le poți păstra liniști până la 12 ore dacă e nevoie sau, pe zonele cu multe puncte negre, poți aplica benzile de curățare ce eliberează porii.

În niciun caz nu încerca să intervii mecanic, presându-le cu unghiile, cel mai probabil nu vei proceda corect și riști nu doar ca ele să recidiveze, ci chiar să-ți lași cicatrici pe piele.

 La fel de importante ca ritualul tău de întreținere a pielii sunt dieta și stilul de viață.

E o listă lungă de alimente pe care ar fi bine să le eviți dacă ai tenul predispus la acnee, iar zahărul e primul lucru de exclus din alimentație.

Și da, stresul chiar poate să-ți provoace coșuri; atunci când ești stresat secreția de cortizol poate accelera producția de sebum, așa că învață cum să-ți gestionezi perioadele aglomerate.

 Toate produsele Stop Acnee de la Gerovital sunt testate dermatologic și au rezultate confirmate de laboratoare de specialitate, însă utilizarea lor nu exclude vizita la un medic dermatolog în cazurile de acnee cronică permanentă.

Împreună cu un specialist, vei afla mai multe despre ingredientele pe care să le urmărești în produse și cum să ții sub control această afecțiune.

 Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns