Inflamațiile sunt un ucigaș tăcut.
Nu o spunem noi, ci specialiștii de la Harvard Medical School, care susțin că o inflamație persistentă (inflamație cronică) se poate număra printre cauzele principale de deces la nivel global, iar printre acestea se numără bolile cardiovasculare, diabetul tip 2 și cancerul.
Vestea bună este că inflamațiile pot fi combătute prin dietă, iar integrarea legumelor antiinflamatorii este cel mai bun mod de a face acest lucru.
Înainte de a-ți spune ce legume pentru inflamații să mănânci, hai să înțelegi de ce sunt ele importante în dietă.
Legumele sunt esențiale pentru reducerea inflamațiilor, pentru că sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și fitochimicale, despre care studiile indică faptul că sunt benefice în reducerea inflamațiilor cronice.
Acești nutrienți ajută la combaterea stresului oxidativ și neutralizează radicalii liberi, doi factori declanșatori ai inflamațiilor.
Mai mult, cercetările sugerează că în urma consumului de legume se poate îmbunătăți sănătatea tractului gastrointestinal datorită conținutului crescut de fibre.
O dietă echilibrată și un microbiom intestinal divers pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și reducerea inflamației.
Vezi AICI lista cu legumele pentru inflamații pe care să le ai în frigider.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro