Patronul restaurantelor „Taverna Racilor”, Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”, spune că nu avea asigurare pentru localul de pe malul lacului Snagov care a fost efectat de un incendiu puternic izbucnit sâmbătă.Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a anunțat sâmbătă seară că incendiul – izbucnit la acoperișul restaurantului – a fost stins, iar la fața locului rămân, pentru supraveghere, două autospeciale.Pentru stingerea incendiului, pomperii au acţionat 11 autospeciale. Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, spunea că în urma incendiului s-a prăbușit structura de lemn aproape în totalitate.Daniel Vasile a spus că „Taverna Racilor” nu avea autorizație de securitate la incendiu.Întrebat dacă după controlul din luna mai patronul restaurantului a încercat să obțină autorizația de secuitate la incendiu, Daniel Vasile a spus că, din informațiile pe care le are, localul nu are nici acum o astfel de autorizație și nu a făcut solicitare sau alte demersuri către ISU în acest sens.Patronul restaurantelor „Taverna Racilor”, Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”, spune că nu avea asigurare pentru localul din Snagov.„A luat foc locaţia din Snagov, sunt doar pagube materiale, restul e ok. Se va reconstrui de la zero în câteva luni şi vom continua frumoasa poveste începută pe malul lacului Snagov. PS Locaţia nu avea asigurare”, a transmis acesta pe Facebook.El a reacționat și pe TikTok, sâmbătă dimineață, spunând că „a ars din temelii toată locația” și că există doar pagube materiale: „Asta este, a luat foc, se face la loc, viața merge înainte”. „Pescobar” a mai spus că localul tocmai fusese renovat „din temelii”.În luna septembrie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că a închis pentru o perioadă de la 6 luni la un an restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, după ce a găsit nereguli și au aplicat amenzi la toate controalele pe care le-au făcut pe parcursul verii. ANPC, care a făcut acest anunț, a publicat imagini cu scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină în bucătăria localului. Restaurantul nu avea nici autorizație de la primărie, spunea ANPC.Tot în acea perioadă, ANPC a anunțat că restaurantul Taverna Racilor din Timişoara a fost amendat cu 15.000 de lei de către comisarii de la Protecţia Consumatorului, care au dispus oprirea temporară a activităţii, după ce au găsit peşte şi fructe de mare ţinute în condiţii neigienice sau păstrate la decongelat în cutii în care se afla lichid scurs din decongelare. În urma controlului, a rezultat că restaurantul funcţiona fără autorizaţie de la Primăria Timişoara, conform ANPC.