FA Cup: Manchester United vs Liverpool – „Cormoranii”, de neoprit!

Spread the love

Manchester United – Liverpool, meci contând pentru sferturile de finală din Cupa Angliei, este programat, duminică, 17 martie, de la ora 17:30, pe Old Trafford, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Manchester United, care speră să salveze sezonul cu singurul trofeu pentru care mai este în cursă, şi Liverpool, aflată într-o formă impresionantă, se întâlnesc într-una dintre cele mai tari partide ale sferturilor de finală din Cupa Angliei (se joacă o singură manşă).

Manchester United a ajuns în această fază a competiţiei după ce a trecut de Wigan, echipă din League One (liga a treia), scor 2-0, în turul al treilea, de Newport County, echipă din League Two (liga a patra), scor 4-2, în 16-imile de finală, şi de Nottingham Forest, scor 1-0, în optimile de finală, toate meciurile fiind disputate în deplasare.

În Premier League, echipa lui Erik ten Hag este pe locul 6 după 28 de etape, cu 47 de puncte, iar în cea mai recentă partidă oficială s-a impus pe teren propriu, în campionat, scor 2-0 cu Everton.

Manchester United a câştigat de 12 ori Cupa Angliei, ultima dată în 2016, scor 2-1 după prelungiri într-o finală cu Crystal Palace, şi a mai pierdut de alte nouă ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în ediţia precedentă, 2022-2023 (scor 1-2 cu Manchester City).

Liverpool s-a calificat în sferturile de finală din FA Cup după ce a trecut în turul al treilea de Arsenal, în deplasare, scor 2-0, în 16-imile de finală de Norwich, echipă din Championship (liga a doua), pe teren propriu, scor 5-2, şi în optimile de finală de Southampton, echipă din Championship (liga a doua), tot acasă, scor 3-0.

În Premier League, echipa lui Jurgen Klopp ocupă locul 2, cu 64 de puncte, tot atâtea câte are şi liderul Arsenal şi cu unul mai mult decât Manchester City, cu care a remizat pe teren propriu în cel mai recent meci disputat în campionat, scor 1-1 (în ultima partidă oficială, Liverpool a trecut acasă cu 6-1 de Sparta Praga în manşa a doua a optimilor de finală din Europa League).

Atenţie, Liverpoool a câştigat deja un trofeu în acest sezon, EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), după o finală cu Chelsea disputată pe 25 februarie, scor 1-0 după prelungiri!Liverpool a cucerit de opt ori Cupa Angliei, ultima oară în 2022, după o finală cu Chelsea, scor 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 6-5 după executarea loviturilor de departajare, şi a mai pierdut de alte şapte ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2012, scor 1-2 cu Chelsea.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat pe 17 decembrie 2023 în turul actualei ediţii din Premier League, Liverpool şi Chelsea au remizat pe Anfield, scor 0-0 (returul este programat pe 7 aprilie, pe Old Trafford).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Manchester United – Liverpool.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns