Institutul Fundeni va avea o nouă clădire – proiect de HG: „Standardele europene recomandă înlocuirea unei clădiri medicale după 30-50 de ani”

Spread the love

Institutul Clinic Fundeni din București ar urma să aibă o nouă clădire, construită de la zero.

Ministerul Sănătății a publicat, în dezbatere publică, un proiect de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Relocare, dezvoltare și construire ansamblu medical nou Institutul Clinic Fundeni”.

Sectorul sanitar din România se bazează pe o infrastructură proiectată și construită în secolul trecut, „majoritatea spitalelor având o viață mai lungă de 50-60 de ani, activitatea acestora se desfășoară în clădiri învechite, care nu integrează eficient serviciile medicale şi circuitele necesare pentru o bună desfășurare a acestora.

Adaptarea infrastructurii actuale la nevoile serviciilor medicale de azi este de cele mai multe ori imposibilă sau mult mai costisitoare decât construirea de noi clădiri sau de extinderi care să consolideze activitatea spitalelor existente”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern.

Conform standardelor europene, se recomandă înlocuirea substanțială a unei clădiri medicale după o perioadă de 30-50 de ani de funcționare, se mai arată în document.

Ce prevede proiectul de Hotărâre de Guvern publicat în transparență decizională: Ce spune nota de fundamentare a proiectului de HG:Principalele probleme cu care se confruntă Institutul Clinic Fundeni sunt:Scopul realizării acestui obiectiv îl reprezintă edificarea unui ansamblu medical modern, care va asigura:

Lasă un răspuns