Organizatorii competiției sunt Asociația Clubul Sportiv Compas Cluj în colaborare cu Federaţia Română de Orientare, Asociația Judeţeană de Orientare Cluj, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Cluj și Comuna Săvădisla.
Peste 240 de concurenți din țară iau startul în acest anCentrul de concurs va fi instalat între satele Săvădisla și Liţa, în parcarea accesibilă de pe DJ 107.
Sportivii sunt înscriși în diferite categorii de vârste cuprinse între copii de 10 ani şi veterani de peste 80 ani, dar și în categoriile Open, Open Tehnic și Open Tehnic Scurt.
La competiție sunt așteptați 244 de concurenți din 25 de cluburi sportive, proveniți din 16 localități, 12 județe.
PROGRAMUL COMPETIȚIEI:* Sâmbătă, 16 martie 2024, ora 11-12 – validare la centrul de concurs* Sâmbătă, 16 martie 2024, ora 13 – start Cupa Busola de Aur et.
1* Duminică, 17 martie, ora 11 – start Cupa Busola de Aur et.
2* Duminică, 17 martie, ora 13.
30 – festivitate de premiereÎn cele două etape se va concura pe medie distanță, lungimea traseelor proiectate de arbitrul Kiss Attila fiind cuprinse între 1,7 km și 6,2 km, cu diferențe de nivel între 30-260 m.
Categoriile diferențiate pe vârste și sex vor avea trasee diferite, pe care le vor parcurge cu ajutorul hărților cartografiate de Dumitru Cioban.
Traseele copiilor de 9-10 ani vor fi marcate pe teren, pentru a le ușura exercițiul de orientare.
La finele competiţiei, A.
C.
S.
Compas Cluj va premia primii trei clasaţi din fiecare categorie în urma rezultatelor cumulate obținute la cele două etape.
Despre locația concursului și condițiile de participare, cei interesați pot afla mai multe pe pagina www.
orienteering.
ro.
CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro