Aquapark-ul ce urmează să fie amenajat pe locul ștrandului Sun din Grigorescu va fi o investiție derulată de Primărie în parteneriat cu un operator privat, a arătat primarul Emil Boc, care se declară convins că acest obiectiv va avea interesul multor privați.
Primăria Cluj-Napoca ar trebui însă să rezolve problema relocării unei linii de înaltă tensiune, existent pe amplasamentul viitorului aquapark, și să pună la dispoziția investitorului terenul.
Recent, obiectivul a parcurs un nou pas important pentru realizare, respectiv obținerea avizului de mediu pentru planul urbanistic zonal al aquapark-ului.
„Am obținut avizul de la Mediu (Agenția pentru Protecția Mediului – n.
red.
), iar acum urmează să fie obținute celelalte avize necesare, astfel încât să intre în comisia de urbanism a municipiului, după care să treacă la aprobare de Consiliului Local în perioada imediat următoare.
Important este că s-au deblocat niște chestiuni care erau la un moment dat erau destul de complicate.
Avem alternativa de a scoate la concesiune, de a găsi un partener privat și de a realiza această investiție pentru că sunt convins că aici vor fi doritori, în condițiile în care Primăria își asumă să mute acea linie de înaltă tensiune și să pună la dispoziție investitorului terenul.
În trecut s-a mai încercat, dar nu a venit nimeni la concesiune deoarece este o complexitate și doar prin implicarea administrației locale se poate realiza acest lucru”, a spus Emil Boc.
Aquapark-ul va fi amenajat pe o suprafață de peste 5 hectare de teren din cartierul Grigorescu.
Capacitatea de deservire a complexului va fi pentru un flux de aproximativ 3.
000 de persoane/zi pe timpul verii, dintre care 800 la interior și 2.
200 de persoane la exterior.
Aquapark-ul va fi alcătuit din corpul clădirii principale, care va fi funcțional pe tot parcursul anului și va adăposti vestiare, spații de alimentație publică, ansamblu de Wellness și spa, sală de fitness, aerobic și Cycling, dar și un ansamblu de bazine acoperite.
De asemenea, ansamblul va cuprinde și o zonă de agrement exterioară, care va fi disponibilă pe timpul verii și va cuprinde bazine și piscine pentru copii și adulți (adâncimea apei fiind adaptată la specificul și destinația fiecăreia), plajă exterioară, clădire de acces și construcții independente pentru alimentație publică și pentru spații comerciale, alături de o parcare subterană cu 249 de locuri.
Valoarea investiției este estimată la un buget cuprins între 20-40 de milioane de euro, fonduri din bugetul local.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro