Luna martie va aduce la Cluj zile însorite, cu temperaturi de până la 15 grade, dar și nopți friguroase, cu minime negative și precipitații, inclusiv lapoviță și ninsoare.
Săptămâna viitoare va începe cu temperaturi ridicate, care vor coborî treptat până maxime de 10-12 grade Celsius, la final de săptămână.
Cerul va fi mai mult acoperit de nori și sunt așteptate precipitații la mijlocul săptămânii.
Minimele se vor situa în intervalul 6-0 grade în timpul nopții.
În săptămâna 17-23 februarie, vremea va fi schimbătoare, cu intervale în care pot apărea precipitații de lapoviță și ninsoare.
Maximele se vor situa între 14 și 9 grade Celsius, în timp ce minimele vor înregistra variații între 4 și -2 grade.
Cerul va fi noros în majoritatea zilelor.
În săptămâna 24-30 martie, pot apărea din nou precipitații mixte cu lapoviță și ninsoare, iar minimele nocturne vor fi negative în cea mai mare parte a săptămânii.
Maximele termice nu vor depăși 1 grade Celsius.
Finalul lunii martie și începutul lunii aprilie aduc, din nou, vreme schimbătoare, cu maxime ce vor varia între 9 și 15 grade și minime de -1-4 grade Celsius.
Ploile ne părăsesc, cel puțin pentru o vreme, dar cerul va rămâne mai degrabă înnorat.
Următoarele săptămâni ale lunii martie și primele zile din luna aprilie vor aduce, la nivel național, temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei, dar și precipitații, potrivit prognozei ANM pe patru săptămâni, respectiv pentru intervalul 11.
03.
2024 – 08.
04.
2024.
Astfel, în săptămâna 11 – 18 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări.
În săptămâna 18 – 25 martie 2024, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări.
În săptămâna 25 martie – 1 aprilie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.
Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor.
În cele din urmă, în săptămâna 1 – 8 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.
Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.
Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro