Ce au discutat Erdogan şi Zelenski în legătură cu războiul din Ucraina

Spread the love

Preşedintele turc, Tayip Erdogan, l-a primit vineri la Istanbul pe Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, pentru discuţii despre evoluţia războiului dintre Ucraina şi Rusia, acordul privind transportul cerealelor pe Marea Neagră şi creşterea cooperării în industria de apărare.

Ce au discutat Erdogan şi Zelenski în legătură cu războiul din Ucraina Preşedinţia turcă a precizat că întâlnirea a început după ce Zelenski a vizitat un şantier naval de lângă Istanbul pentru a inspecta lucrările la două corvete construite pentru marina ucraineană, scrie Reuters.

Turcia este membră a NATO şi a susţinut integritatea teritorială a Ucrainei, dar întreţine, de asemenea, relaţii cu Rusia şi vorbeşte în mod regulat cu ambele părţi implicate în conflict, în calitate de mediator al acordului privind Marea Neagră.

Vezi mai multe articole din categoria externe Biroul lui Zelenski a declarat că agenda cu Erdogan a inclus o formulă de pace menită să pună capăt războiului cu Rusia şi eliberarea prizonierilor de război ucraineni deţinuţi de Moscova.

Zelenski a declarat pe platforma de socializare X că Ankara şi Kievul ar trebui să colaboreze pentru a obţine securitatea alimentară şi cea a navigaţiei în Marea Neagră, adăugând că Ucraina doreşte, de asemenea, legături mai puternice în domeniul apărării cu Turcia şi are nevoie de ajutorul acesteia pentru a asigura eliberarea prizonierilor.

 

Lasă un răspuns