Simularea la examenul de Bacalaureat 2024 începe luni, cu prima probă scrisă, la limba și literatura română.
Conform Ministerului Educației, la simulare BAC 2024 ar urma să participe peste 146.
000 de elevi ai claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.
Ministerul Educației a anunțat sâmbătă că simularea examenului de Bacalaureat 2024 se va organiza în peste 1.
320 de unități de învățământ și va implica participarea – estimată – a peste 146.
000 de elevi.
Probele scrise sunt la următoarele discipline: limba și literatura română – proba E) a), limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) – proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie – probele E) c) și E) d).
Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației.
Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.
Lucrările vor fi corectate digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.
Rezultatele vor fi comunicate individual în 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.
Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.
Conform Ministerului Educației, în 2024 calendarul examenului de Bacalaureat va fi următorul: