Polițistul Marian Godină a revenit cu un mesaj pe Facebook după ce, cu o zi în urmă, și-a spus părerea cu privire la melodia momentului, „Macarena”, cântată de Erika Isac.
El spune că a realizat că textul lui „a lăsat loc de interpretări” și a transmis scuze femeilor care s-au simțit lezate de afirmațiile sale.
„Aseară am primit mai multe mesaje în privat, de la femei.
M-a impresionat cel mai tare cel al unei doamne în vârstă de 57 de ani care a ținut să-mi povestească o întâmplare din anul 1987, atunci când a fost agresată sexual de un coleg pe care îl cunoștea foarte bine și cu care rămăsese singură în casă dintr-o întâmplare”, își începe Marian Godină postarea.
Polițistul susținea, într-o postare publicată luni, că femeile nu ar trebui să meargă nicăieri însoțite de bărbați pe care nu îi cunosc.
„Mi-a povestit asta ca să-mi spună că ea consideră că am greșit cu textul meu, deoarece se poate întâmpla, ca femeie, să fii agresată și de cunoscuți.
Celelalte femei care mi-au scris mi-au povestit întâmplări asemănătoare, trecuseră prin experiențe de agresiune sexuală traumatizante cu bărbați pe care îi cunoșteau”, scrie Godină.
El spune că prin textul lui nu a vrut să rănească pe nimeni și admite că a lăsat loc de interpretări.
Printre altele, în textul publicat luni pe Facebook, Godină le întreba pe femei „cu cine dracului vă întâlniți voi și mai ales unde, astfel încât să fiți nevoite să trimiteți locația live?”, cu referire la versurile melodiei „Macarena” a artistei Erika Isac.
Cântăreața de trap Erika Isac a stârnit o furtună pe rețelele de socializare odată cu lansarea piesei cu versuri licențioase „Macarena”, o adaptare a hitului care a făcut furori în anii ’90.
Erika, în vârstă de 23 de ani, a lansat o melodie-manifest în care folosește un limbaj explicit pentru a vorbi despre stereotipurile legate de femeie din societatea românească, cât și despre violența la care sunt supuse.
„Dacă nu erau bărbații, cine vă proteja?/ Să ne protejeze de cine?”.
O serie de date colectate de Centrul Filia arată că în România 1 din 4 femei a fost agresată fizic sau sexual de partener sau de fostul partener.
În ultimii cinci ani, numărul plângerilor penale înregistrate la Poliție privind infracțiunea de lovire sau alte violențe a crescut cu mai mult de 50%.
Totodată, în fiecare zi sunt înregistrate cinci victime ale violului, iar 44% dintre aceste infracțiuni sunt săvârșite împotriva unui minor, conform reprezentanților Centrului Filia.
Citește și: