Israelul a indicat calendarul pentru ofensiva planificată la Rafah

Spread the love

Israelul îşi va lansa ofensiva împotriva Rafah luna viitoare, dacă Hamas nu va elibera ostaticii rămaşi în Gaza până la începutul Ramadanului, a declarat Benny Gantz, membru al cabinetului de război israelian, scrie The Guardian.

Israelul a indicat calendarul pentru ofensiva planificată la Rafah „Lumea trebuie să ştie, iar liderii Hamas trebuie să ştie – dacă până la Ramadan ostaticii noştri nu sunt acasă, luptele vor continua peste tot, inclusiv în zona Rafah”, a declarat Gantz, la o conferinţă desfăşurată duminică la Ierusalim, potrivit Agenţiei France-Presse, citată de cotidianul britanic.

Gantz a făcut, vineri, comentarii similare cu privire la un calendar, potrivit Times of Israel, dar guvernul israelian nu a precizat anterior un termen limită pentru asaltul planificat asupra oraşului în care s-au refugiat majoritatea celor 1,7 milioane de palestinieni strămutaţi.

Vezi mai multe articole din categoria externe Ramadanul începe în 10 martie.

Gantz a adăugat că o ofensivă va fi desfăşurată în mod coordonat şi în discuţie cu americanii şi egiptenii pentru a facilita o evacuare şi pentru a „minimiza cât mai mult posibil victimele civile”.

Lasă un răspuns