Diplomația rusă denunță „acuzații radicale” ale Statelor Unite în legătură cu moartea lui Navalnîi / „Avantajează Occidentul”

Spread the love

Ministerul rus de Externe a acuzat vineri Washingtonul de „acuzații generalizate”, după ce șeful diplomației americane Antony Blinken a considerat Moscova „responsabilă” pentru moartea în arest a opozantului Alexei Navalnîi, potrivit AFP.

„În loc să facem acuzații radicale, ar fi mai bine să dăm dovadă de reținere și să așteptăm rezultatele oficiale ale examenului medical”, a precizat diplomația rusă într-un comunicat.

Președintele Camerei inferioare a parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a declarat că liderii occidentali și ucraineni sunt responsabili și au beneficiat de moartea opozantului rus.

„Numele lor sunt bine cunoscute: de la secretarul general al NATO și liderii americani la (germanul) Olaf Scholz, (britanicul) Rishi Sunak și (ucraineanul) Volodimir Zelenski, toți sunt vinovați de moartea lui Navalnîi.

Ei sunt cei care, cu numeroasele lor decizii eșuate (.

.

.

), profită de pe urma morții sale”, a scris el pe Telegram, fără a dezvolta această acuzație, dar acuzând Occidentul că vrea să „distrugă Rusia”.

Lasă un răspuns