LIVE Război în Ucraina, ziua 719: Kievul a distrus 14 din cele 17 drone lansate de Moscova / Vot crucial în Senatul american pentru acordarea unui ajutor pentru Ucraina

Spread the love

Cu două săptămâni înainte de intrarea în cel de-al treilea an al războiului, Rusia a lansat în cursul nopții noi atacuri cu drone asupra Ucrainei.

Forțele Aeriene au declarat că au doborât 14 din 17 vehicule aeriene fără pilot și o rachetă de croazieră.

07:37 Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 14 din cele 17 drone lansate de Rusia în cursul nopții și o rachetă de croazieră Kh-59, au anunțat luni Forțele Aeriene ucrainene, informează Reuters.

Forțele Aeriene au precizat că Rusia a lansat, de asemenea, rachete de la sistemele de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune S-300, dar nu a precizat câte sau dacă acestea au atins vreo țintă.

Oleg Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov din nord-estul Ucrainei, a declarat duminică seara târziu că Rusia a atacat regiunea sa cu rachete lansate de la sistemele S-300 din regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina.

El a precizat că, potrivit informațiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime, dar fațadele unor clădiri nerezidențiale au fost avariate.

Serhii Lisak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, a declarat duminică târziu că Rusia a atacat orașul Pavlohrad din regiune cu drone.

Nu s-au înregistrat victime, dar unele părți ale orașului au rămas fără electricitate.

Reuters precizează că nu a reușit să verifice în mod independent aceste informații.

––––––Evenimentele de duminică privind agresiunea rusă au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns