Comisia Centrală a Arbitrilor, prima decizie după ce Farului i-a fost anulat eronat un gol în meciul cu FCSB

Spread the love

FCSB și Farul Constanța au remizat, scor 1-1, în ultimul meci al etapei cu numărul 24 din SuperLiga României, iar Gică Hagi a contestat vehement arbitrajul după ce constănțenilor le-a fost anulat un gol valabil.

>> Gică Hagi acuză arbitrajul după remiza cu FCSB: „E inacceptabil! Scuzați-mă” Meciul dintre FCSB și campioana Farul nu a fost lipsit de probleme de arbitraj.

Brigada condusă de Horațiu Feșnic nu a avut o evoluție deloc convingătoare, iar Farului i-a fost și anulat un gol marcat de Louis Munteanu, după ce s-a cerut consultarea VAR pentru o poziție de ofsaid a vârfului constănțenilor.

Timp de 7 minute, cei din camera VAR au tras liniile și au analizat poziția lui Munteanu, după care au ajuns la concluzia că acesta se afla într-o poziție de ofsaid.

Mai mult decât atât, oaspeții au mai cerut două lovituri de la 11 metri, după niște intervenții asupra lui Grameni și Louis Munteanu.

În același timp, Farul a egalat în prelungirile partidei, după un penalty controversat, acordat în urma unui duel dintre Nedelcu și Dawa.

Reprezentanții furnizorului de tehnologie VAR s-a autosesizat în urma neregulilor și a emis un comunicat prin care a transmis că operatorul de reluări de la acest meci va fi suspendat pe o perioadă nedeterminată.

„La meciul FCSB – Farul Constanța din etapa 24 a existat o situație de analiză a unei posibile poziții afară din joc, soluționată greșit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete.

Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariția unor denaturări ale distanțelor dintre jucătorii implicați în analiza fazei suspecte de ofsaid.

Operatorul de reluări a utilizat greșit procedura numită triangulație, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer și, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat.

De menționat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obișnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, și pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu același rezultat eronat.

Pentru greșeala din meci operatorul de reluări a fost sancționat și reținut de la delegări pe o perioadă nedeterminată.

” – se arată în comunicatul publicat pe site-ul FRF.

1.

FCSB 51 puncte2.

CFR Cluj 423.

Rapid București 424.

Universitatea Craiova 37 5.

Farul Constanța 376.

Sepsi Sf.

Gheorghe 337.

FC Hermannstadt 338.

Universitatea Cluj 329.

Petrolul Ploiești 3110.

U Craiova 1948 3011.

UTA Arad 3012.

Oțelul Galați 2813.

FC Voluntari 2614.

Poli Iași 2615.

FC Botoșani 1816.

Dinamo București 16.

Lasă un răspuns