Primăria Sectorului 2 a cumpărat cele 4 hectare retrocedate în Parcul Plumbuita / Cât a costat

Spread the love

Primăria Sectorului 2 a reuşit să recupereze patru hectare de spaţiu verde, pentru a reîntregi Parcul Plumbuita, după ce terenul respectiv a fost retrocedat în 2014, a anunţat, duminică, primarul Radu Mihaiu.

Valoarea achiziţiei se ridică la 4.

325.

000 de euro, ceea ce presupune un preţ de 104,66 euro/mp.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de primarul general, Nicuşor Dan, dar şi de lideri ai USR, PMP şi Forţa Dreptei, Radu Mihaiu a precizat că existase riscul ca terenul respectiv să devină construibil, în condiţiile în care proprietarii câştigaseră în primă instanţă dreptul de a edifica pe acest spaţiu.

În aceasta primăvară va fi demarat un proces de modernizare a Parcului Plumbuita, care este cel mai mare din Sectorul 2.

Acesta totalizează 20 de hectare de spaţiu verde, fiind format din Parcurile Plumbuita I şi II şi Insula Plumbuita.

Procesul de modernizare va fi extins şi va îngloba şi cele patru hectare răscumpărate, ce măresc parcul cu 20%.

Conform Primăriei Sectorului 2, procesul de modernizare a Parcurilor Plumbuita I şi Plumbuita II şi a Insulei Plumbuita vizează:- refacerea vegetaţiei în integralitate şi plantări masive, precum şi montarea unui sistem de irigaţii;- refacerea aleilor şi reconfigurarea circulaţiei în parc;- înlocuirea în totalitate a mobilierul urban şi adăugarea de elemente noi – rastele de biciclete, mese de picnic, biblioteci stradale, şezlonguri, hamace;- Insula Plumbuita va fi transformată într-o insulă cu tematică sportivă;- la intrarea dinspre Tei Toboc se vor amenaja o zonă de belvedere, una de picnic şi una pentru citit în mijlocul naturii;- pistă de alergare;- pistă de biciclete;- terenuri de sport;- zonă cu hamace;- fântână pietonală.

Mihaiu a mai spus că Primăria Sectorului 2 vizează şi recuperarea altor spaţii verzi, după ce multe suprafeţe au fost retrocedate.

El a menţionat că, potrivit unor statistici, bucureştenii beneficiază de 23 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, dar există şi cercetări care indică o valoare mult mai mică, de 9 metri pătraţi pe locuitor.

Diferenţa este dată de spaţiile verzi aflate în proprietate privată.

Radu Mihaiu a precizat însă că parcurile reprezintă o responsabilitate a administraţiei publice locale.

Edilul a invocat şi datele recensământului recent, conform căruia 170.

000 de bucureşteni au decis să plece din Capitală, pe parcursul ultimilor zece ani.

El a pus acest lucru pe seama faptul că în Bucureşti calitatea vieţii a scăzut, inclusiv ca urmare a diminuării spaţiilor verzi.

(Agerpres și News.

ro)

Lasă un răspuns