România ar putea pierde procesul pentru Roșia Montană. Iohannis: Sunt convins că Guvernul și-a luat măsuri de precauție / Ciolacu: M-am obișnuit ca notele de plată să-mi vină mie pentru toate tâmpeniile făcute de alții

Spread the love

România ar putea pierde procesul cu Gabriel Resources pentru Roșia Montană, o decizie definitivă urmând să fie luată pe 10 februarie, riscul fiind să plătim miliarde de dolari.

În timp ce președintele Iohannis spune să așteptăm decizia și că e convins că Guvernul și-a luat măsuri de precauție, premierul Ciolacu declară că s-a obișnuit să achite notele de plată pentru toate tâmpeniile făcute de alții și că va face publice toate documentele care să arate cine a greșit în această speță.

Și premierul Marcel Ciolacu a venit joi cu precizări pe acest subiect, în urma unor discuții avute cu o zi în urmă în ședința de Guvern.

Reacțiile vin după ce cu o zi în urmă Digi24 a prezentat pe surse informația că România se așteaptă ca pe 10 februarie să piardă procesul intentat de Gabriel Resources țării noastre pentru aurul de la Roșia Montană, după scandalul prin care locația a fost introdusă în patrimoniul UNESCO.

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24 că subiectul a fost discutat miercuri în ședința de Guvern, Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor așteptându-se ca România să fie obligată sa plătească cel puțin două miliarde de dolari.

se actualizează

Lasă un răspuns