Rusia a anunţat ce gânduri are cu NATO, în condiţiile în care ţările occidentare se tem la atacuri

Spread the love

Servicile de securitate vestice, în frunte cu cele ale Germainei şi Marii Britanii, au avertizat că, în decurs de câţiva ani, Moscova ar putea ataca NATO.

Rusia a anunţat ce gânduri are cu ţările NATO, în condiţiile în care ţările occidentare se tem la atacuri Avertismentele ridicate recent de liderii şi generalii occidentali, anume că Rusia intenţionează să atace ţările NATO după Ucraina, sunt „absurde”.

Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a spus asta astăzi la o masă rotundă cu diplomaţi pe tema situaţiei din Ucraina.

„Ei spun că dacă Rusia va câştiga şi îşi apără interesele în acest război, atunci urmează statele baltice, Suedia şi Finlanda”, a subliniat Lavrov, citat de agenţia Tass, amintind că şi preşedintele american Joe Biden a susţinut această ipoteză.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Absurditatea unor astfel de declaraţii este clară pentru toată lumea, pentru oricine are cea mai mică înţelegere a istoriei şi înţelege obiectivele pe care ni le-am propus în mod deschis”, a spus ministrul rus de Eexterne.

Printre aceste obiective, a spus Lavrov, se numără combaterea încercărilor de „transformare a teritoriilor moderne pe care ruşii şi alte popoare ale Rusiei au trăit de secole într-o trambulină de la care NATO, condusă de Statele Unite, ar ameninţa securitatea Federaţiei Ruse”.

Lasă un răspuns