Centrul de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie din Cluj, ridicat în proporție de 50%. Investiție de 320 de mil. lei.

Spread the love

  Noul Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie din Cluj-Napoca, de pe strada Pasteur, este ridicat în proporție de 50%.

  Centrul ar trebui să fie gata în acest an.

Un corp de clădire a ridicat de la zero, iar acesta va fi legat printr-o pasarelă de corpul vechi de clădire care este refăcut complet și recompartimentat.

„În obiectivul vechi în Clinica Medicina Muncii în 2022 s-a semnat contractul și s-au început lucrările pe un segment mic de finanțare de la bugetul de stat, cel pentru Centrul de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie în care ne punem mari speranțe.

În martie 2023 s-a semnat contractul de finanțare propriu-zisă în axa PNRR și lucrările au continuat (…) Investiția se ridică la 230 de milioane de lei, dintre care 120 de milioane de lei au fost deja absorbiți pentru că partea de execuție este de 50%.

Încă sunt multe de lucrat, achiziția de echipamente, finisajele la corpul nou, dar în paralel este foarte important să ne gândim și o schemă nouă de personal care să poată să ne deservească acest sector și sectorul nostru de resurse umane lucrează în acest proiect pe care să-l înaintăm Ministerului Sănătății de aprobare, de modificare a statului de funcție.

La sfârșitul acestui an, cel târziu la începutul anului viitor să avem personal suplimentar ca să se poată desfășura și activitatea de rigoare”, a declarat prof.

dr.

Claudia Gherman, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Centrul de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie va avea numeroase facilități:Centrul va dispune inclusiv de un compartiment specializat de Neurochirurgie Pediatrică.

Două proiecte de dezvoltare foarte importante pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj au intrat în faza implementării odată cu semnarea la începutului anului a contractelor de finanțare.

Cele două proiecte vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și au trecut cu succes de etapa selectării în urma verificării îndeplinirii criteriilor de eligibilitate, pe parcursul anului 2023.

Primul dintre proiecte vizează îmbunătățirea capacității și capabilității SCJU Cluj de prevenire și reducere a riscului de infecții nosocomiale și are o valoare totală de 35.

626.

990 lei.

Cel de-al doilea proiect, în valoare totală de 16.

902.

839 lei,  are ca obiect dotarea compartimentelor ATI nou-născuți cu echipamente medicale moderne, îmbunătățirea programelor de screening pentru nou-născuți și realizarea unui Centru regional de formare a personalului de specialitate.

Ambele proiecte prevăd investiții importante în infrastructură, instalații, aparatură și echipamente medicale.

Pentru a câștiga timp prețios în etapa implementării, după selecționarea de către Ministerul Sănătății a celor două proiecte, structurile de specialitate au pregătit documentația necesară achizițiilor de bunuri și servicii.

„Am semnat două proiecte pe PNRR în data de 15 ianuarie (…) Avem proiectul pe infecții nosocomiale, cel care dorește să îmbunătățească capacitatea și capabilitatea Spitalului Județean de a ne proteja împotriva acestor infecții răspândite, imposibil de eradicat, care în orice unitate medicală din țară sunt prezente în procent de 1-5%.

Și tot pe PNRR am semnat un proiect care prevede îmbunătățirea activității pe secția ATI nou-născuți unde vor fi pregătite echipamente medicale adecvate, se va trece la un program de screening care va fi dedicat nou-născuților și care este dedicat și celor prematuri.

De asemenea, se va muta un centru de formare personalului care își va desfășura activitatea în secția de ATI nou-născuți, secție de rang III, care tratează cele mai dificile cazuri din regiune și vom vedea performanțele acestuia”, a adăugat Dr.

Claudia Gherman.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns