Masa de Paște „bogată” în E-uri, zahăr și sare! La o singură masă consumăm până la 217 de E-uri.

Spread the love

  Asociația InfoCons susține că masa de Paște este un adevărat pericol pentru sănătate.

 Potrivit sursei citate anterior, o masă bogată de Paşte se consumă până la 271 E-uri, 275.

57 grame de zahăr și 38.

23 grame de sare.

Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurști de pui, crenvurști de porc, șuncă praga, drob), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muștar și maioneză.

Acest aperitiv ajunge până la 74 E-uri, 22 grame de sare și 79,11 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare.

Dacă masa continuă cu o ciorbă de miel, e bine de știut că, potrivit studiului InfoCons , aceasta poate conține până la 11 aditivi alimentari ( E-uri), 2.

46 grame de zahăr și 1.

19 grame de sare .

Pentru felul principal, dacă optați pentru friptură de miel sau sarmale, și aici trebuie luate în calcul valorile nutriționale.

Așadar, în aceste preparate putem regăsi:La desert, nu lipsesc prăjiturile împodobite cu praline umplute cu ciocolată ( cu până la 10 E-uri , 67.

7 grame de zahăr și 0.

45 grame de sare ) , cozonacii pufoși ( cu până la 16 E-uri , 26 grame de zahăr și 1.

73 grame de sare ) sau poate chiar înghețata ( cu până la 11 E-uri și 31 grame de zahăr ).

Pe lângă acestea, pasca este un alt desert popular la masa de Paște, iar acesta poate ajunge până la 23 E-uri , 25.

37 grame de zahăr și 1.

47 grame de sare .

La acestea se adaugă băuturile, care pot crește semnificativ aportul de aditivi alimentari, zahăr sau sare:Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsFoto: Depositphotos.

comCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns