Mai exact, infractorii își contactează telefonic țintele și le anunță că datele lor personale au fost folosite pentru a lua un credit fals și că trebuie să ajute la o „anchetă”.
Pentru a părea tot acest scenariu credibil, hoții folosesc tehnica numită spoofing, iar numărul de telefon care apare pe ecranul victimei pare să fie al unei bănci sau al unei secții de poliție.
Persoanele înșelate sunt convinse să ia un credit real, pe numele lor, și apoi să trimită banii într-un cont indicat de infractori, cu promisiunea că banii sunt „urmați de poliție”.
Pentru a nu cădea pradă acestui tip de fraudă, polițiștii clujeni fac apel la vigilența cetățenilor și reamintesc că nicio instituție bancară sau autoritate publică nu va solicita accesarea unui credit ori transferul de bani prin telefon pentru presupuse verificări sau investigații.
În fața unui astfel de apel, recomandările sunt clare:Inspectoratul de Poliție Județean Cluj continuă să desfășoare activități de informare și prevenire, recomandând tuturor cetățenilor să fie prudenți și să manifeste vigilență în fața oricăror solicitări neobișnuite, primite telefonic sau online.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsFoto: Depositphotos.
com CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro
