Procedurile de revocare a șefului Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, vor începe în Birourile permanente reunite ale Parlamentului, potrivit unei decizii luate marți în ședința coaliției de guvernare, potrivit surselor politice consultate de Agerpres.
roPentru revocarea sa din funcție este nevoie de un vot în Parlament.
Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, a declarat, marți, că șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, trebuia să plece demult din funcție, pentru că „nu și-a făcut treaba” și a fost „partizan”.
„Este nevoie de un om respectat, apolitic, care să fie mai presus de orice bănuială că ar favoriza un partid sau altul, un om cu experiență în organizarea și monitorizarea alegerilor.
Noi o să facem o propunere.
Am câteva nume în cap, dar o să discut cu colegii mei.
(.
.
.
) Vom discuta și cu celelalte partide”, a explicat Ionuț Moșteanu, potrivit sursei citate.
Președintelui AEP, Toni Greblă, i se reproșează de Coaliție managementul defectuos al Autorității Electorale Permanente, neregulile constatate de Curtea de Conturi privind majorarea ilegală a salariului și închirierea spațiului de la Romexpo, dar și achiziția scumpă de mobilier.
„Sunt mai multe motive pentru revocarea președintelui AEP.
În primul rând, raportul Curții de Conturi, care a constatat un management defectuos al instituției.
Mărirea indemnizației chiar de către domnia sa, a fost un semnal prost pentru cetățenii români, dar și pentru mediul politic.
Apoi, închirierea de săli și achiziția de mobilier, lucruri care nu sunt normale în condițiile în care ne dorim să restrângem cheltuielile bugetare”, a declarat pentru Hotnews.
ro, președintele Camerei Deputaților, Ciprian Șerban.
Toni Greblă ocupă funcția de președinte al AEP din martie 2023.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro