Premierul Marii Britanii anunţă cel mai mare pachet de sancţiuni pentru Rusia

Spread the love

Keir Starmer a anunţat, luni, „cel mai mare pachet de sancţiuni” pentru Rusia, în încercarea de a da o mână de ajutor Ucrainei, la trei ani de începutul războiului.

„De la Majestatea Sa, Regele, la lucrătorii din sistemul sanitar care sunt voluntari în spitalele din Ucraina, la comunităţile care au primit refugiaţi ucraineni cu braţele deschise – şi de aceea am semnat luna trecută parteneriatul nostru de o sută de ani cu preşedintele Zelenski – credem în lupta Ucrainei astăzi şi în potenţialul incredibil al ţării de a înflori în anii ce vor veni.

Este momentul să fim uniţi”, a spus premierul Marii Britanii, Keir Starmer, luni, la summitul Support for Ukraine 2025.

El a mai spus Rusia nu deţine toate „cărţile” în război, iar acest lucru se întâmplă pentru că ucrainenii au avut curajul de a-şi apăra ţara, dar şi pentru că economia Rusiei ar fi în dificultate: „şi pentru că au pierdut acum cea mai bună parte a forţelor terestre şi flota din Marea Neagră în această invazie inutilă”.

Starmer este de părere că trebuie crescută şi mai mult presiunea pentru a obţine o pace de durată, „nu doar o pauză de la luptă”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Potrivit oficialului britanic, acest lucru poate fi realizat în trei moduri: „În primul rând, prin intensificarea sprijinului militar acordat Ucrainei.

Marea Britanie face acest lucru, oferind 4,5 miliarde de lire sterline în ajutor militar în acest an, mai mult ca niciodată”.

„În al doilea rând, trebuie să intensificăm presiunea economică pentru a-l aduce pe Putin într-un punct în care să fie gata nu doar să discute, ci să facă concesii”, a adăugat el.

El a anunţat, luni, cel mai mare pachet de sancţiuni din Marea Britanie de la începutul războiului.

„Vom viza Flota Umbra a Rusiei şi companiile din China şi pe alţii care trimit componente militare”, adugând că, în cursul zilei de luni va discuta aceste aspecte în G7.

„Şi este clar că G7 ar trebui să fie gata să îşi asume mai multe riscuri, inclusiv plafonarea preţului la petrol, sancţionarea giganţilor din industria petrolieră a Rusiei şi urmărirea băncilor care facilitează evitarea sancţiunilor”, a adăugat premierul britanic.

În al treilea rând, precizează Starmer, „trebuie să aducem puterea colectivă la efortul de pace.

Preşedintele Trump a schimbat conversaţia globală în ultimele săptămâni şi a creat o oportunitate.

(.

.

.

) Dacă dorim ca pacea să dureze, Ucraina trebuie să aibă un loc la masă.

Iar orice acord trebuie să se bazeze pe o Ucraină suverană, susţinută de garanţii de securitate solide.

Marea Britanie este gata şi dispusă să sprijine acest lucru cu trupe la sol, împreună cu alţi europeni, şi cu condiţiile corecte în vigoare.

Şi, în final, o susţinere din partea SUA va fi esenţială pentru a descuraja Rusia să lanseze o altă invazie în câţiva ani”.

Lasă un răspuns