În fiecare an examenul de rezidențiat se desfășoară în șase centre universitare din țară unde există universități de medicină si farmacie: București, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara.
Potrivit unui proiect publicat în transparență decizională de Ministerul Sănătății, rezidentul poate opta pentru susținerea examenului de obținere a titlului de medic, medic stomatolog și farmacist specialist pentru oricare dintre centrele universitare în care a efectuat minimum 6 luni de pregătire din modulul de bază.
„În cazul în care, din motive obiective, într-un centru universitar nu se poate constitui comisie de examen sau comisie de soluționare a contestațiilor, Ministerul Sănătății poate repartiza candidații aflați în această situație la o altă comisie de examen din cel mai apropiat centru universitar față de cel în care s-a efectuat pregătirea”, prevede proiectul publicat de Ministerul Sănătății.
Însă, prin excepție, în situații temeinic justificate, ministrul Sănătății poate aproba cererea unui candidat de a susține examenul de medic, medic stomatolog sau farmacist specialist într-un centru universitar, altul decât cel în care a efectuat minimum 6 luni din modulul de bază.
În noiembrie anul trecut, la nivel național, 10.
575 de candidați au susținut examenul de rezidențiat organizat de Ministerul Sănătății, în condițiile în care la concurs au fost scoase 4.
961 de locuri și 237 de posturi.
Absolvenții Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca s-au clasat pe primul loc în țară la examenul de rezidențiat, atât în ceea ce privește rata de promovare, cât și în privința punctajelor realizate.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro