Metoda prin care ștergi ani din perioada creditului tău și reduci dobânda și comisioanele

Spread the love

Rambursarea anticipată parțială este o metodă folosită în ultimul timp de tot mai mulți români care s-au încumetat să-și facă credit la bancă pentru a-și cumpăra o casă.

Practic, se împrumută de mai mulți bani, pentru a da imediat o parte din ei înapoi băncii, ca să scurteze perioada creditului și, implicit, a dobânzilor și comisioanelor.

În continuarea campaniei Panorama „Educație de inflație”, Irina Chițu, analist financiar și country director Finzoom.

ro, portal care compară produsele băncilor din România, ne explică motivele pentru care este bine să optăm pentru prima variantă și care sunt avantajele rambursării anticipate.

De la bun început, trebuie să înțelegem că rambursarea anticipată parțial se face doar în urma unei cereri din partea clientului.

Chiar dacă putem rambursa anticipat orice sumă de bani, oricând, optându-se fie pentru reducerea perioadei, fie a ratei lunare, cel mai eficient este să reducem perioada creditului.

„O rambursare anticipată parțială are eficiență maximă dacă se face mai ales la începutul creditului”, explică Irina Chițu, indicând spre următorul exemplu.

Dacă, de pildă, accesăm un credit ipotecar de 250.

000 de lei pe o perioadă de 20 de ani și facem o rambursare anticipată parțială de 30.

000 de lei chiar a doua zi, perioada creditului scade cu patru ani și șase luni.

Astfel, în loc de 20 de ani, plătim în 15 ani și patru luni un credit pe care l-am fi achitat în mod normal în 20 de ani.

În plus, reușim să economisim, în acel interval, 84.

820,45 de lei, bani ce ar fi reprezentat dobânzi și comisioane achitate către bancă.

Citește integral pe Panorama.

ro

Lasă un răspuns