Zuckerberg cere sprijinul lui Trump pentru a contracara sancţiunile UE asupra companiilor americane Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a lansat critici dure la adresa Uniunii Europene, acuzând-o că sancţiunile antitrust aplicate giganţilor tehnologici americani reprezintă o formă mascată de tarife vamale.
În cadrul unui interviu în podcastul lui Joe Rogan, Zuckerberg a cerut viitoarei administraţii conduse de Donald Trump să adopte o poziţie fermă în apărarea industriei tehnologice americane, notează POLITICO.
Zuckerberg a evidenţiat că, în ultimele două decenii, companiile americane au fost obligate să plătească peste 30 de miliarde de dolari în amenzi către UE pentru presupuse încălcări ale normelor legale.
Printre acestea, Meta însăşi a fost sancţionată în 2022 cu aproape 800 de milioane de euro pentru practici comerciale considerate neloiale.
„Aceste sancţiuni sunt echivalente cu tarifele aplicate unei industrii strategice pentru Statele Unite”, a afirmat Zuckerberg.
Directorul Meta a criticat şi administraţia Biden pentru lipsa de reacţie în faţa presiunilor exercitate de Bruxelles asupra companiilor americane.
Potrivit acestuia, actuala administraţie a permis UE să acţioneze fără oprelişti, ceea ce afectează direct interesele economice şi tehnologice ale SUA.
Zuckerberg şi-a exprimat optimismul că Donald Trump va aborda diferit situaţia, protejând interesele strategice ale industriei tehnologice americane.
Vezi mai multe articole din categoria externe În paralel cu această retorică, Meta a anunţat schimbări semnificative în politica sa internă.
Gigantul tehnologic va renunţa la programele de verificare a faptelor realizate de terţi şi la iniţiativele de diversitate şi incluziune, într-o mişcare văzută ca un semnal de adaptare la un peisaj politic şi juridic în transformare.
Deciziile au fost interpretate ca o strategie de realiniere cu administraţia Trump, cunoscută pentru o poziţie favorabilă mediului de afaceri.