O nouă investiție în infrastructura medicală clujeană. Spitalul Clinic de Recuperare, dotat cu un sistem de detecție a ganglionului santinelă.

Spread the love

  Consiliul Județean Cluj a dotat Spitalul Clinic de Recuperare, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean, cu un nou dispozitiv medical.

 Este vorba despre un sistem de detecție a ganglionului santinelă, care este utilizat în blocul operator și în sala de mici intervenții chirurgicale.

Dispozitivul medical identifică ganglionul santinelă care a fost marcat în prealabil cu trasor radioactiv în diversele patologii oncologice care sunt tratate chirurgical în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Valoarea noii dotări este de aproximativ 240.

000 de lei, finanțarea fiind asigurată integral din bugetul propriu al forului administrativ județean.

„Ne dorim ca pacienții să aibă un acces facil și rapid la investigațiile și tratamentele de care au nevoie, motiv pentru care acordăm o atenție constantă domeniului sanitar.

Vom continua să dotăm această instituție medicală cu aparaturile necesare, cu atât mai mult cu cât vorbim despre singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania și unul din cele doar două din țară”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

De asemenea, Consiliul Județean Cluj a alocat spitalului, tot din bugetul propriu al instituției, suma de 357.

700 de lei pentru întocmirea documentației tehnice necesare realizării unor intervenții în vederea asigurării funcționării în condiții de maximă siguranță a unității medicale situate pe strada Viilor nr.

46-50.

Spitalul Clinic de Recuperare este una dintre cele mai prestigioase și emblematice unități sanitare clujene și o recunoscută bază de învățământ medical, facilitând efectuarea procedurilor de examinare, diagnosticare și tratare a pacienților în cele mai bune condiții.

Anual, personalul unității sanitare desfășoară actul medical în beneficiul unui număr mediu de 12.

000 de pacienți spitalizați pe cele 403 paturi şi aproximativ 36.

000 de pacienți tratați ambulatoriu.

Lasă un răspuns