Primăria Cluj-Napoca a reușit să achiziționeze, prin Asociația Zona Metropolitană Cluj, un număr de 109 locuințe sociale.
Acum este în căutarea a 9 apartamente pentru vârstnicii din zona Pata Rât.
„Cumpărarea de pe piața liberă a minimum 9 imobile cu destinația de locuință din Zona Metropolitană Cluj pentru persoane defavorizate.
Data limită pentru depunerea ofertei: 12.
12.
2024, ora 11.
00.
Locuințele care îndeplinesc condițiile prevăzute în prezentul caiet de sarcini se vor evalua de către un evaluator autorizat ANEVAR.
Sursa de finanțare a contractului care urmează să fie atribuit: Bugetul Municipiului ClujNapoca, conform HCL 651/30.
09.
2024, privind aprobarea implementării în anul 2024 a proiectului «Intervenții din Fonduri Locale pentru Desegregarea Zonei Pata Rât» INFIELD Pata Rât al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj”, se arată în documentele publicate de Primăria Cluj-Napoca.
Asociația de dezvoltare intercomunitară ADI ZMC, din care face parte și municipiul Cluj-Napoca, a lansat un anunț de achiziție pentru nouă locuințe sociale (apartamente) destinate persoanelor vârstnice din zona Pata Rât.
Potrivit condițiilor de achiziție publicate de administrația locală, persoanele fizice sau juridice interesate pot prezenta oferta pentru un singur apartament sau pentru mai multe apartamente, în conformitate cu prevederile caietului de sarcini.
Ulterior înscrierii, ofertele vor fi evaluate în cadrul unei comisii specializate.
Conform criteriilor prezentate în anunțul de deschidere a procedurii de achiziție, apartamentele trebuie să aibă suprafețe cuprinse între 30 – 55 mp și vor fi alocate în baza unor criterii sociale de încadrare.
Prețul de achiziție a unei locuințe sociale nu poate depăși prețul stabilit în urma unui raport al unui evaluator ANEVAR.
Obiectivele asumate prin implementarea acestui proiect vizează reducerea disparităților rezidențiale dintre comunitatea din Pata Rât și populația majoritară din Cluj-Napoca, acest proiect fiind complementar celorlalte programe derulate de Primărie, precum realizarea de locuințe sociale și sprijin financiar pentru plata chiriei.
Proiectul vizează și activități specifice de sprijin social, inclusiv măsuri de suport pentru depunerea dosarelor de achiziție.
Achiziția locuințelor se va face în vederea relocării unei categorii vulnerabile, în condițiile în care în zona Pata Rât locuiește o comunitate de circa 1.
500 de persoane.
Până în prezent, potrivit datelor oficiale, prin intermediul proiectelor sociale derulate din fonduri norvegiene, au fost mutate 108 familii (502 persoane) în locuințe situate pe raza zonei metropolitane Cluj.