Produse de post, bombe calorice dăunătoare. Cartofii prăjiți și ketchupul din fast-food-uri, plini de aditivi.

Spread the love

  InfoCons avertizează asupra pericolelor consumului de cartofi prăjiţi şi ketchup din fast-food-uri.

  Un studiu realizat de InfoCons arată valorile nutriţionale ale produselor tip cartofi prăjiţi şi ketchup ce se regăsesc în fast-food-uri.

 Potrivit sursei citate, în cazul cartofilor prăjiţi au fost analizate valorile nutriţionale de pe platformele online ale restaurantelor: REX CONCEPTS BK ROMANIA S.

R.

L.

(BURGER KING), S.

C.

ALBINA RESTAURANTE S.

R.

L.

(FRIDAY), ART BURGER S.

R.

L.

(HESBURGER), PREMIER RESTAURANTS ROMANIA S.

R.

L.

(MC DONALDS), STRONG MND CORPORATION S.

R.

L (SPARTAN) şi U.

S.

FOOD NETWORK S.

A.

(KFC).

De asemenea, în cazul sosurilor de tip ketchup, informațiile nutriționale au fost analizate pe platformele online ale 5 dintre cele 6 restaurante menționate anterior, Spartan (Strong MND Corporation S.

R.

L.

) fiind exceptat de la această analiză deoarece nu comercializează produse tip ketchup.

 Potrivit studiului, 50% dintre produse menționează în declarația nutrițională procentajul de cartof și acesta variază între 85% și 96%.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți toate produsele au în compoziție cel puțin doi aditivi alimentari (E-uri).

 Din punct de vedere al aditivilor alimentari, 88.

33% dintre produse au în componență E450i: difosfat disodic.

De asemenea, 66.

66% dintre produse au în componență E900: dimetil polisiloxan, iar 50% dintre produse au în componență E1422: amidon modificat.

Potrivit sursei citate, declaraţia nutriţională arată că 50% din produse au ca ingredient principal roșiile/sosul de roșii/piure de roșii/pasta de tomate.

De asemenea, 40% dintre produse menționează cantitatea de roșii în declarația nutrițională iar aceasta este de 148g roșii pentru 100g de sos de roșii.

Totodată, 20% dintre produse menționează cantitatea de piure de rosii în declarația nutrițională iar aceasta este de 31%.

Studiul mai arată că, 40% dintre produse menționează cantitatea de pastă de tomate în declarația nutrițională iar procentajul variază între 20% și 66%.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari, 40% dintre produse au în compoziție 1 până la 5 aditivi alimentari: E1422: amidon modificat, E300: acid citric, E211: benzoat de sodiu, E202: sorbat de potasiu şi E451: guma xantan.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsFoto: Depositphotos.

comCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns