RO.aliment SHOW 2025 – Liderii industriei alimentare se reunesc la Cluj-Napoca pentru trei zile de dialog orientat spre dezvoltare 13–15 octombrie 2025 | USAMV Cluj-Napoca (P)

Spread the love

 Platformă de referință pentru profesioniști, RO.

aliment SHOW reunește timp de trei zile peste 300 de participanți: procesatori, furnizori de soluții și tehnologii, cercetători, nutriționiști, mediul academic, autorități (ANSVSA, DSV, ANPC) și asociații de profil, oferind un cadru concret de dialog și colaborare strategică pe întreg lanțul alimentar – de la materia primă până la produsul de pe raft.

În acest mediu academic vibrant, unde generații diverse se întâlnesc pentru a crea soluții reale, RO.

aliment SHOW 2025 devine un spațiu de dialog între industrie, știință și decidenți, cu impact concret asupra dezvoltării sectorului agroalimentar din România.

Conceptul evenimentului reunește diverse cadre de discuții și modalități de informare, de la standuri dedicate și networking B2B, la workshopuri, conferințe tematice, vizite de informare în fabric, întâlniri cu retaileri și autorități de control.

Industria alimentară este pilonul principal al economiei europene, dar pentru a rămâne competitivă și sustenabilă, are nevoie de măsuri concrete, nu doar de declarații de intenție.

Reglementările tot mai stricte, presiunile economice, cerințele consumatorilor și nevoia de inovație pun producătorii în fața unor decizii esențiale.

Organizat la USAMV Cluj, un pol de excelență în cercetare, educație și transfer tehnologic, RO.

aliment SHOW 2025 pune în dezbatere o temă de interes general pentru România: ”Industria alimentară în 2025 – cum transformăm viziunea în realitate”.

 Participanții – specialiști din zone diferite ale lanțului „de la materie la raft”, vor avea oportunitatea de a transforma reglementările și presiunile pieței în avantaje strategice, accesând informații și soluții aplicabile din zone esențiale precum: materii prime, ingrediente, ambalare, procesare, siguranța alimentelor, calitate, certificări, produse noi și inovatoare, cercetare, produse organice, plant based, formulare și reformulare, tehnologii, igienă, echipamente, teste de laborator, studii de piață, legislație, CSR, sustenabilitate și transfer tehnologic.

În cadrul evenimentului, ”Discuțiile de Bun Gust” aduc în prim-plan atât provocările generale ale industriei, cât și teme de nișă, precum producția de chefir – un domeniu reglementat, dar puțin cunoscut, dezvoltarea de noi produse și rolul nutriționistului, trend-ul către produse “mai sănătoase” fără a sacrifica gustul, dar și lipsa forței de muncă „10 ani de Gusturi Alese” este umbrela sub care RO.

aliment SHOW va găzdui panelurile aniversare, sesiuni dedicate, susținute de membrii juriului competiției: Gabriela Berechet, Mihaela Bilic, Marius Mihai Ciobanu, Alexandru Cîrîc, Răzvan Cruceanu, Denisa Duță, Ioana Haș, Cătălina Ilie, Gabriela Mohan, Lidia Nica, Dana Pop, Daniela Paraschiv, Daniela Voica.

Aceștia vor vorbi despre ce contează dincolo de etichetă și rețetă în procesul de evaluare, despre experiențele și recomandările lor privind transformarea unui produs într-un „Gustul Ales”, dar și despre evoluția și perspectivele dezvoltării de produse premium.

 „RO.

aliment SHOW este un hub esențial pentru industria alimentară, oferind audienței cadrul potrivit pentru dialog deschis și schimb de idei pe teme de interes real pentru sector.

Ne bucurăm că și la această ediție și-au confirmat participarea reprezentanții conducerilor autorităților de control – ANSVSA, DSV și ANPC – precum și liderii principalelor asociații de profil: ROMALIMENTA, APRIL, ARC, ROMPAN, AMRCR și FEDIMA, consolidând astfel valoarea evenimentului pentru întreaga industrie.

” Claudia Bocean, CEO ROalimentLa RO.

aliment SHOW 2025, networkingul B2B prinde viață și în afara sesiunilor, participanții având în fiecare seară ocazia să continue discuțiile într-un cadru relaxat, să lege noi conexiuni și să dezvolte parteneriate durabile.

Agendă eveniment:Moderator: Dana Mihaela Pop – Doctor inginer –consultant în industria alimentarăDiscuții „de Bun Gust” – provocările ascunse ale laptelui românesc.

Speaker: Dorin Cojocaru, Dan Vodnar, Ioan Oleleu, Ionuț Nache, Mihaela Chifor, Lidia Nica, Alina Donici, Dana Mihaela PopDincolo de etichetă și rețetă: criteriile juraților Gustul Ales – 10 ani de Gusturi Alese – Panel aniversar Speaker: Cătălina Ilie, Alexandru Cîrîc, Gabriela BerechetVizită de documentare: Ferma cu Omenie (Alba)Moderator: Gabriela Berechet – Specialist gastrotehnică și tehnologii alimentareCum devine un produs „Gustul Ales” – 10 ani de Gusturi Alese – Panel aniversar.

 Speaker: Cătălina Ilie, Gabriela Mohan, Dana Mihaela PopDiscuții „de Bun Gust” – viitorul sectorului carne & produse alternative.

Speaker: Gabriela Berechet, Ioan Oleleu, Radu Giorgian Dragoș, Andrei Nicolau, Giorgiana Jelescu, Horațiu Basa, Lidia Nica, Alin Hapca, Nicoleta Mihalache, Carmen Popescu, Ionuț NacheVizită de documentare: Puiul de Crăiești (Mureș)Moderatori: Gabriela Mohan – Vicepreședinte Asociația NNS, Ioana Haș – Nutritionist-DieteticianEvoluție și perspective în dezvoltarea de produse premium – – 10 ani de Gusturi Alese – Panel aniversar.

Speaker: Lidia Nica, Marius Mihai Ciobanu, Ioana HașDiscuții „de Bun Gust” – provocări și soluții în panificație & patiserieSpeakers: Ioana Haș, Radu Giorgian Dragoș, Lidia Nica, Ioan Oleleu, Virgil Cheleș, Cristian Dorian Popa, Alexandrina Sîrbu, Irina Matran, Florentin MateiVizită de documentare: în pregătireEveniment susținut de: USAMV Cluj-Napoca, TESTO, De la Ferma cu omenie, Rottaprint, SIAD, Integra Consulting, Barentz România, Labrom, QNORM, INAQ Consulting, Artesana, Puiul de Crăiești, Bimbo România, Mediclim, Salesianer, Romfracht, ICA R&D, Microcat, Novonesis, Armos, Barentz România, Five Continents Botoșani, IBA București, Microcat, Aqua D&P, precum și instituții de reglementare și control – ANSVSA, DSV, ANPC, asociații de profil – ROMALIMENTA, APRIL, ANPC, ARC, AMRCR, ROMPAN, FEDIMA, Asociația NNS Nutriție Nutrienți Sănătate, Agrotransilvania, Bovicoop și mediul academic: Universitatea Științele Vieți “Ion Ionescu de la Brad” Iași, Facultatea “Dunărea de jos” Galați, Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, Marketing Creativ.

RO.

aliment SHOW – Eveniment marca ROALIMENT MEDIAContact presă: Claudia Bocean – CEO RO.

aliment office@roaliment.

rohttps://www.

roaliment.

ro/academy/event/ro-aliment-show-2025-13-15-octombrie-editia-9-usamv-cluj-napoca-2/https://www.

roaliment.

ro/academy/program-roashow-2025/ Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns