Mici, muștar și… E-uri! Ce conține cu adevărat masa de 1 Mai?

Spread the love

  Tradiție sau capcană alimentară? Masa de 1 Mai compusă din mici, pâine și muștar poate conține până la 9 E-uri, 46.

2 grame de zahăr și 11.

1 grame de sare.

Se apropie ziua de 1 Mai, iar românii o petrec în mod tradițional cu mici, muștar și pâine.

Însă, o simplă masă de 1 mai compusă din mici, pâine și muștar poate conține până la 9 E-uri, 46.

2 grame de zahăr și 11.

1 grame de sare, avertizează InfoCons, organizație pentru protecția consumatorilor.

InfoCons a realizat un studiu cu privire la ingredientele si valorile nutriționale privind produsele de tip mici, muștar și pâine, iar ca urmare a analizării informațiilor au rezultat următorii aditivi alimentari, E-urile:Cantitatea de zaharuri pe categorii de produs raportate la 100 grame de produs:Cantitatea de sare pe categorii de produs raportate la 100 grame de produs:Pe măsură ce românii se pregătesc să sărbătorească 1 Mai cu tradiționalii mici și bere, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) avertizează: prudența la cumpărături este esențială pentru a evita riscurile alimentare.

Directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel, a făcut o serie de recomandări pentru consumatori, în contextul zilei de 1 Mai, sărbătorită în mod tradiţional cu mici şi bere.

 „Ca în fiecare an, românii marchează ziua de 1 Mai cu tradiţionalii mici şi bere.

Pentru ca această sărbătoare să fie prilej de bucurie, nu de neplăceri, vă recomand să ţineţi cont de următoarele sfaturi (…) Evitaţi achiziţia de carne tocată din locuri neautorizate – riscaţi să cumpăraţi produse nesigure! La bere, verificaţi integritatea ambalajului, limpiditatea şi data durabilităţii minimale”, a transmis Paul Anghel.

În ceea ce priveşte achiziţionarea produselor alimentare, el a recomandat cumpărătorilor să verifice cu atenţie aspectul cărnii tocate şi să nu cumpere produse neetichetate, cu etichete lipsă, modificate sau expirate, arătând că eticheta trebuie să conţină informaţii despre ingredientele alergene şi termenul de valabilitate.

„Evitaţi achiziţia de carne tocată din locuri neautorizate – riscaţi să cumpăraţi produse nesigure! La bere, verificaţi integritatea ambalajului, limpiditatea şi data durabilităţii minimale”, a adăugat el.

De asemenea, directorul ANPC a transmis recomandări şi pentru cei care petrec ziua de 1 Mai în zone de agrement.

„Asiguraţi-vă că produsele sunt expuse în vitrine frigorifice funcţionale.

Ambalajele trebuie să fie intacte, iar etichetele să conţină toate informaţiile necesare.

Vânzătorii trebuie să fie echipaţi corespunzător şi să respecte regulile de igienă.

Verificaţi concordanţa între preţurile afişate şi cele de pe bonul de casă.

Solicitaţi şi păstraţi bonul fiscal – este singura dovadă în cazul unei reclamaţii justificate”, a adăugat Paul Anghel.

Un sfert dintre români consideră sărbătoarea de 1 Mai în primul rând o zi dedicată grătarelor și socializării, în special tinerii cu vârste între 25-34 de ani (29%), potrivit datelor publicate de un studiu dedicat însemnătății Zilei Internaționale a Muncii pentru români.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns