Un proiect însemnat din cadrul traseului regional Transilvania Nord, care a vizat modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii a fost finalizat în urma proiectului finanțat din bani europeni, derulat de Consiliul Județean Cluj.
În lungime de 38,3 km, sectorul vizat de lucrări începe în dreptul localității Chinteni, traversează localitățile Deușu, Băbuțiu, Șoimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Căprioara, și se termină la intersecția cu drumul județean 108B.
Modernizarea drumului județean va avea un impact semnificativ în ceea ce privește partea nordică a zonei metropolitane Cluj, un areal intens circulat.
Totodată, acesta oferă conectivitatea și cu Drumul Bistriței, astfel încât beneficiile derulării acestui proiect vizează o zonă extinsă a Clujului.
„Ne bucurăm că putem inaugura acest sector important de drum, așteptat de localnicii din Chinteni și comunele învecinate.
A fost o investiție complexă, de 89 de milioane de lei, pe o distanță de circa 40 km, din bani europeni și prin contribuția Consiliului Județean.
Intrăm într-o normalitate și vom continua să modernizăm infrastructură rutieră din județul Cluj”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, miercuri, la inaugurarea celor peste 38 km de drum județean modernizat, în prezența primarului din Chinteni, Lucia Suciu, a vicepreședinților CJ Cluj Radu Rațiu și Vakar Istvan.
De asemenea, la evenimentul de inaugurare a lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ109A au participat și secretarul executiv PSD Cluj, Alexandru Cordoș, precum și primarii din comunele beneficiare.
De altfel, în cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 109A, secțiunea Chinteni – Dealul Jurcii, au fost realizate șase noi poduri, iar alte șase poduri au fost reabilitate în comunele Vultureni și Recea Cristur.
„A fost un proiect complicat, dar important pentru comunitatea de aici.
Infrastructura județului prinde contur, iar dacă avem drumuri bune oamenii se pot bucura de o calitate sporită a vieții, iar zona poate beneficia de o dezvoltare economică însemnată.
În esență este vorba despre un nivel mai bun de trai pentru oameni, sunt lucruri normale pe care le facem.
În parteneriat cu primăriile și comunitățile locale am reușit să ridicăm standardul de viață, pentru că până la urmă oferim oamenilor ceea ce așteaptă să aibă în aceste comunități locale: servicii și drumuri bune.
Acest drum de 40 km închide toată zona modernizată de Consiliul Județean, de la Așchileu – Vultureni – Borșa și până la Răscruci.
De asemenea, traseul de la Panticeu la Recea Cristur a fost finalizată anul trecut, iar acum încheiem prin acest segment important”, a adăugat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
