Elevii, copleșiți de teme. Ministrul Daniel David intervine în programa școlară.

Spread the love

  „Să avem un curriculum mai aerisit și lucruri mai relevante pentru copii”, spune Daniel David.

 Daniel David a admis, într-un raport prezentat pe pagina de socializare a Ministerului Educației, că numărul de ore și discipline este prea încărcat, iar elevii trebuie să beneficieze de abordări care să-i ajute să aplice cunoștințele învățate.

 Daniel David a răspuns întrebărilor cu privire la numărul de ore și a faptului că sunt prea multe teme pentru copiii din învățământul preuniversitar.

 „Am mai spus acest lucru: și eu cred că avem un curriculum încărcat.

Iar dacă ne uităm în comparație cu alte state, da, nu doar credem, așa stau lucrurile.

 Lucrăm la aceste aspecte: să reducem numărul de discipline, să reducem numărul de ore, dar până la un nivel care corespunde unor bune standarde europene și internaționale.

Nu se pune problema să cobori sub acele standarde.

De asemenea, la nivel de conținut, în învățământul liceal, vom începe să stabilim acel procent de 20% – 25% din timpul alocat pentru fiecare disciplină, care să nu mai fie dedicate lecțiilor clasice, ci să includă activități legate de consolidare, activități remediale, activități care urmăresc generalizarea conținuturilor învățate și aplicarea lor la viața de zi cu zi astfel încât să avem un curriculum mai aerisit și să avem lucruri mult mai relevante pe care le prezentăm copiilor”, a declarat ministrul Daniel David în raportul prezentat pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

 Potrivit ministrului Educației, timpul alocat temelor nu trebuie să depășească o oră pentru învățământul primar și două ore pentru ciclurile gimnazial și liceal.

 „Cu privire la teme, sunt unele reglementări mai vechi… La nivelul învățământului priamr, temele nu ar trebui să depășească o oră pe zi, două ore la gimnaziu și învățământul liceal.

 De aceea îi încurajez pe profesori să se coordoneze între ei, iar dirigintele să aibă grijă de această coordonare, pentru a nu încărca, mai mult decât este cazul, copiii”, a explicat Daniel David.

 

Lasă un răspuns