Guvernul a dat undă verde, miercuri, pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru centura metropolitană Cluj.
Este vorba de ultima etapă necesară majorării costurilor și încheierii licitației pentru tronsonul doi al proiectului.
„Accelerăm investițiile în infrastructură și la București, unde azi a început forajul la tunelul metroului spre Otopeni, dar și la Baia Mare și Cluj, unde aprobăm proiecte majore de centuri ocolitoare”, a anunțat, miercuri, în ședința de Guvern primerul Marcel Ciolacu.
Este vorba despre analiza referitoare la proiectul de hotărâre de Guvern pentru reaprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii „Drum TransRegio Feleac TR 35, Etapa I Centura Metropolitană TR35 şi Drumuri de Legătură”, judeţul Cluj.
În februarie 2025, Consiliul Local a aprobat majorarea costurilor proiectului de la 8,6 miliarde de lei la 9,3 miliarde de lei.
„În vederea finalizării licitației, noi trebuie să actualizăm la nivelul 2025 valoarea totală a lucrării.
Am trecut de avizul CNAIR, acum procedura trebuie aprobată în Consiliul Local.
Apoi, celelalte primării trebuie să aprobe proiectul într-o săptămână, după care merge la Ministerul Transporturilor, iar în ultimă etapă, hotărâre de Guvern.
Sunt proceduri standard.
Apoi, putem trece la finalizarea licitației”, anunța primarul Clujului Emil Boc în februarie 2025.
Asocierea CON-A Operations, Dimex-2000 Company, împreună cu două firme din Bulgaria, Muntenegru (Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivden) și 19 subcontractanți au depus singura ofertă sunt cei care vor realiza lotul 2 al centurii metropolitane a Clujului.
Astfel, conform datelor disponibile pe portalul SEAP și informațiilor Asociației Pro Infrastructură, marți, 18 februarie, a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția tronsonului cuprins între nodurile 5 și 18 al centurii metropolitane Cluj-Napoca.
O singură ofertă a fost depusă în cadrul licitației pentru cel de-al doilea tronson al Centurii Metropolitane din Cluj-Napoca, din partea asocierii CON-A și Dimex-2000, contract în valoare de 4,1 miliarde lei.
Finanțarea proiectului va fi făcută din fonduri nerambursabile din cadrul Programului Transport 2021-2027, fonduri de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor, cât și prin alte surse legale.
Ciiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro
