Contractul pentru drumul expres care va face conexiunea cu Ungaria, contestat la CNSC

Spread the love

  La mijlocul lunii martie, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunțau desemnarea câștigătorului licitației pentru DEx Satu Mare – Oar: antreprenorul român Construcții Erbașu SA.

 Două contestații au fost depuse la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor din partea a două companii: Automagistral Pivden (Ucraina) și Onur (Turcia), potrivit Economedia.

roDupă cum anunța în 13 martie directorul CNAIR, Cristian Pistol, în lipsa contestațiilor, contractul, finanțat prin Programul Transport 2021-2027, putea fi semnat în termen de 10 zile de la desemnarea ofertei câștigătoare.

 Însă, construcția drumului expres Satu Mare – Oar va suporta amânări.

 Compania Automagistral, care s-a clasat pe locul al doilea, cu 99,78 puncte, contestă conformitatea ofertei câștigătoare, iar compania turcă Onur contestă excluderea sa din licitație.

Potrivit CNAIR, pentru realizarea drumului expres care va facilita conexiunea de transport cu Ungaria, contractul prevede un termen de 24 de luni, în baza unui contract de 720,48 milioane de lei (fără TVA).

„Acest nou drum de mare viteză va asigura conexiunea cu Varianta Ocolitoare Satu Mare și DN19 (România) și Drumul Epres M49 (Ungaria)”, anunța directorul CNAIR, Cristian Pistol, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

 Pe traseu, lucrările vor include două noduri rutiere, două parcări și un Centru de întreținere și control (CIC).

Traseul se desprinde din Centura Satu Mare, șosea de 19 kilometri finalizată în vara lui 2022 și Oar, unde se conectează cu Drumul Expres M 49 din Ungaria.

Din cei 15 kilometri, aproape 11 sunt cu profil de Drum Expres, iar restul de 4 reprezintă șosea de legătură.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsFoto: Depositphotos.

comCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns