Turnul Pompierilor și Pavilionul Comunitar din Parcul Feroviarilor, nominalizate la competiția internațională „Building of the Year 2025”

Spread the love

  Două proiecte însemnate din Cluj, realizate în urma concursurilor internaționale de soluții, precum Parcul Feroviarilor și Turnul Pompierilor, au fost nominalizate în cadrul competiției „Builiding of the Year 2025”, la categoriile „Cel mai bun produs aplicat” și „Arhitectură culturală”.

 Competiția anuală „Building of the Year 2025”, organizată de renumita publicație internațională ArchDaily, recunoaște excelența în arhitectură la nivel global.

 „Cele două nominalizări, Turnul Pompierilor, la secțiunea «Arhitectură culturală» și Pavilionul din Parcul Feroviarilor, la «Cel mai bun produs aplicat», subliniază importanța proiectelor în peisajul arhitectural contemporan și evidențiază eforturile depuse de administrația clujeană alături de comunitate pentru revitalizarea patrimoniului istoric al Clujului”, se arată în mesajul publicat de administrația locală pe pagina de Faceebok.

 De altfel, în toamna lui 2023, Turnul Pompierilor a mai fost nominalizat la EU Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Awards, premiu acordat bienal de către Uniunea Europeană și Fundația Mies van der Rohe din Barcelona, în urma selecției proiectelor de arhitectură de calitate din Europa.

Proiectul de reabilitare a fost selectat în urma concursului internațional de soluții „Turnul celor trei vârste”, organizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România.

Echipa de arhitecți, condusă de Vlad Sebastian Rusu, a transformat turnul într-un observator urban, păstrându-i totodată semnificația istorică.

 Turnul a fost redeschis publicului în martie 2023, oferind vizitatorilor atât o panoramă de 360° asupra orașului, cât și spații pentru diverse activități culturale și artistice.

 Proiectul de revitalizare a zonei Parcul Feroviarilor a rezultat de asemenea în urma unui proces deschis în forma unui concurs internațional de soluții, organizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România.

 Proiectul a fost implementat cu ajutorul fondurilor europene, fiind aplicate principii ecologice pentru promovarea biodiversității și integrarea Someșului în ansamblul proiectului.

Pavilionul Comunitar este o construcție multifuncțională conceput pentru a găzdui diverse evenimente comunitare, precum întâlniri, expoziții, concerte și ateliere, oferind astfel un spațiu flexibil care se integrează armonios în cadrul natural al parcului.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns