Laboratorul, echipat cu sprijinul companiei Terapia, este amplasat în cadrul Facultății de Biologie și Geologie (FBG).
Noul spațiu va deveni un punct de referință pentru cercetarea biotoxicologică și o resursă esențială în formarea viitorilor specialiști în domeniu, oferindu-le studenţilor acces la echipamente de ultimă generație similare celor utilizate în industria farmaceutică.
Această inițiativă subliniază rolul important al colaborării dintre mediul academic și companiile de top în pregătirea viitorilor specialiști.
Într-un domeniu în continuă evoluție, integrarea tehnologiilor avansate în procesul de învățare le facilitează studenților avantajul unei pregătiri practice și științifice la cele mai înalte standarde, susţinându-le dezvoltarea profesională în domeniu.
„Terapia investește constant în educație și cercetare, sprijinind formarea tinerilor specialiști și facilitând integrarea lor profesională într-o industrie aflată în continuă evoluție.
Suntem bucuroși să contribuim activ la dezvoltarea unei noi generații de experți în farmacotoxicologie și ecotoxicologie, susținând totodată progresul științific din România”, au declarat reprezentanții companiei Terapia.
Prin dotarile sale, laboratorul reprezintă un avantaj competitiv pentru pregătirea tehnică și științifică a tinerilor, aducând o vizibilitate sporită abordărilor moderne din farmacotoxicologie, prin implementarea unor metode variate, de la analize genetice și tehnici imunohistochimice la proceduri biochimice și computaționale.
Valoarea totală a investiției realizate de Terapia pentru dotarea acestui laborator s-a ridicat la 225.
000 RON, sumă utilizată pentru achiziționarea de echipamente performante, menite să îmbunătățească procesul de învățare și activitățile de cercetare desfășurate de studenți și profesori.
„Această colaborare consolidează legătura strategică între mediul academic și cel profesional reflectând viziunea și angajamentul comun în formarea unei resurse umane de înaltă calitate, aliniată atât la nevoile dinamice ale industriei farmaceutice dar și pregătită pentru aprofundarea cercetărilor în protecția mediului și sănătatea publică”, a transmis decanul Facultății de Biologie și Geologie, prof.
univ.
dr.
Manuela Banciu.
Acest proiect face parte dintr-o colaborare mai amplă între compania Terapia și Universitatea Babeș-Bolyai, prin care a fost susținută și dotarea Laboratorului de Analize Biologice TERAPIA din cadrul aceleiași facultăți (FBG) precum și a Laboratorului de analize chimice TERAPIA din cadrul Facultății de Chimie şi Inginerie Chimică (FCIC), destinat pregătirii studenților la discipline din domeniul analizei instrumentale, microbiologiei și biotehnologiilor farmaceutice.
„Universitatea Babeş-Bolyai, cea mai mare şi cea mai prestigioasă (dacă ţinem cont de Metarankingul National din ultimii 8 ani) universitate a ţării a ţintit întotdeauna cooperarea şi/sau asocierea cu cei mai buni.
Această colaborare dezvoltată în ultimii ani cu Terapia, face parte din această abordare.
Ne bucurăm că facultăţi de ştiinţe cu rezultate foarte bune în cercetarea ştiinţifică (cum sunt FBG şi FCIC) au reuşit să atragă parteneriate importante, în interesul studenţilor noştri şi, de asemenea, al cercetării şi inovării de excelenţă.
Sunt, de asemenea, sigur că UBB va întoarce spre societate şi spre industrie investiţia de care, iată, a beneficiat acum din partea Terapia”, a completat prof.
univ.
dr.
Adrian Petruşel, rectorul interimar al Universităţii Babeş-Bolyai.
Prin aceste inițiative comune, Terapia și Universitatea Babeș-Bolyai contribuie la dezvoltarea unui mediu educațional performant, menit să sprijine excelența academică și cercetarea de vârf, consolidând astfel poziția Clujului ca un centru științific de referință.