FDA SUA autorizează oficial vânzarea pliculeţelor cu nicotină ZYN

Spread the love

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a autorizat vânzarea pliculeţelor cu nicotină ZYN, promovându-le ca un instrument pentru renunţarea la fumat.

FDA SUA autorizează oficial vânzarea pliculeţelor cu nicotină ZYN Decizia de joi permite ca 10 arome ZYN, inclusiv mentă, cafea, scorţişoară şi mentol, să rămână pe piaţă.

Aceste produse, fabricate de gigantul tutunului Philip Morris, au fost disponibile pentru adulţii din SUA timp de peste un deceniu, în timp ce FDA analiza dacă să le aprobe oficial.

Pliculeţele cu nicotină nu conţin tutun, spre deosebire de alte forme de nicotină orală, şi au câştigat popularitate în ultimii ani.

Acestea se plasează între gingie şi buze, eliberând treptat nicotină, similar cu metodele tradiţionale de renunţare la fumat, cum ar fi plasturii sau guma cu nicotină.

Produsele sunt similare cu snus-ul, un tutun oral fără fum utilizat în principal în Norvegia şi Suedia, singura ţară din Uniunea Europeană unde este legal.

Snus-ul conţine tutun şi este interzis în Marea Britanie şi în restul UE, dar este permis în SUA.

Vezi mai multe articole din categoria externe Decizia FDA nu înseamnă că ZYN este sigur de utilizat, ci că este mai puţin dăunător decât alte forme de nicotină şi tutun.

Agenţia a menţionat că producătorul a furnizat date dintr-un studiu care arată că „un procent semnificativ de adulţi care utilizează ţigări şi/sau produse din tutun fără fum au trecut complet la pliculeţele cu nicotină recent autorizate”.

Spre deosebire de ţigările electronice, care au fost autorizate ca dispozitive pentru renunţarea la fumat, dar au înregistrat o creştere semnificativă a utilizării în rândul copiilor, nu există dovezi că adolescenţii adoptă pe scară largă pliculeţele cu nicotină.

Conform FDA, mai puţin de 2% dintre elevii americani au declarat că au utilizat pliculeţele anul trecut.

FDA subliniază că, deşi produsele au primit permisiunea de a fi comercializate legal în SUA, aceasta „nu înseamnă că produsele din tutun sunt sigure sau că sunt ‘aprobate de FDA’”.

„Nu există niciun produs din tutun care să fie sigur”, a precizat agenţia.

„Tinerii nu ar trebui să folosească produse din tutun, iar adulţii care nu le folosesc nu ar trebui să înceapă.

” Miercuri, FDA a propus o nouă reglementare pentru a limita cantitatea de nicotină permisă în ţigări, trabucuri şi tutun pentru rulat, o măsură care ar putea reduce fumatul şi impacta semnificativ veniturile industriei tutunului.

Lasă un răspuns