Începând de luni, 20 ianuarie 2025, elevii claselor a VIII-a vor susține probele scrise în cadrul simulării județene a examenului de Evaluarea Națională 2025, organizată la nivelul județului Cluj.
Din totalul celor 6.
072 elevi de clasa a VIII-a, 4.
560 sunt elevi din mediul urban, iar 1.
512 sunt elevi care învață în unități de învățământ preuniversitar din mediul rural.
Dintre aceștia 5.
880 de elevi învață în unități de învățământ preuniversitar de stat, iar 192 de elevi sunt școlarizați în unități de învățământ preuniversitar private.
În municipiul Cluj-Napoca probele scrise în cadrul simulării județene a examenului de Evaluarea Națională, sesiunea ianuarie 2025, vor fi susținute de 3.
289 elevi.
Simularea județeană a examenului de Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII-a începe luni, 20 ianuarie 2025, cu proba scrisă la Limba și literatura română.
Marți, 21 ianuarie 2025, se va desfășura proba scrisă la Matematică, iar miercuri, 22 ianuarie 2025 va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă, pentru elevii care studiază în limba minorităților naționale.
Evaluarea lucrărilor scrise, în cadrul simulării județene a examenului de Evaluare Națională 2025, se realizează la nivelul unității de proveniență a elevilor, iar rezultatele vor fi comunicate în 29 ianuarie 2025.
Rezultatele obținute la simularea județeană nu se contestă, nu vor fi publice și nu vor fi afișate.
La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele pot fi trecute în catalog.
Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe școală.
Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.
Pentru rezolvarea subiectelor, elevii claselor a VIII-a vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru.
Comisiile din unitățile de învățământ preuniversitar în care se desfășoară simulările examenelor naționale îndeplinesc atribuții specifice și asigură organizarea și desfășurarea optimă a întregului proces.
Rezultatele obținute de elevi la simularea județeană a Evaluării Naționale, sesiunea ianuarie 2025, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Eventualele cazuri speciale vor fi gestionate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, potrivt Procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale, în anul școlar 2024-2025.
Subiectele sunt elaborate la nivel județean, potrivit conținuturilor şi competențelor asociate programelor de examen, valabile pentru examenul național de Evaluare Națională 2025, aprobate de Ministerul Educației și Cercetării.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsFoto: Depositphotos.
comCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro