Laura Buciu Laura Buciu ABC News va plăti 15 milioane de dolari unei „fundaţii şi unui muzeu prezidenţial” în cadrul unei înţelegeri la care a ajuns preşedintele ales Donald Trump în procesul de defăimare împotriva reţelei şi a prezentatorului George Stephanopoulos, potrivit CNN.
ABC News soluţionează procesul de defăimare cu Trump pentru 15 milioane de dolari Înţelegerea, care a fost făcută publică sâmbătă, arată că reţeaua va plăti, de asemenea, 1 milion de dolari din onorariile avocaţilor lui Trump şi va prezenta scuze.
ABC News va emite următoarea declaraţie ca o notă a editorului pe articolul online aflat în centrul procesului: „ABC News şi George Stephanopoulos regretă declaraţiile referitoare la preşedintele Donald J.
Trump făcute în timpul unui interviu de George Stephanopoulos cu Rep.
Nancy Mace la emisiunea ABC This Week din 10 martie 2024”.
Vezi mai multe articole din categoria externe „Suntem încântaţi că părţile au ajuns la un acord pentru a respinge procesul în termenii din dosarul instanţei”, a scris un purtător de cuvânt al ABC News într-o declaraţie.
Trump a intentat procesul la tribunalul federal din Florida la începutul acestui an, susţinând că Stephanopoulos şi ABC News l-au defăimat atunci când prezentatorul a spus de 10 ori în timpul unui interviu controversat în direct cu Nancy Mace, reprezentantă a Partidului Republican din Carolina de Sud, în martie, că un juriu a constatat că Trump a „violat-o” pe E.
Jean Carroll.
Carroll a susţinut că Trump a violat-o într-un magazin la mijlocul anilor 1990 şi că acesta a defăimat-o atunci când i-a respins cererea.
Trump a negat orice infracţiune faţă de Carroll.
În 2023, un juriu a constatat că Trump a abuzat-o sexual pe Carroll, suficient pentru a-l trage la răspundere pentru agresiune, deşi nu a constatat că Carroll a dovedit că a violat-o.
Juriul i-a acordat lui Carroll 5 milioane de dolari pentru vătămare corporală şi defăimare.
În ianuarie, Carroll a primit daune suplimentare în valoare de 83,3 milioane de dolari pentru declaraţiile defăimătoare făcute de Trump care au denigrat-o şi au negat acuzaţiile de viol.
În august 2023, un judecător a concluzionat, atunci când a respins recursul lui Trump împotriva lui Carroll, că afirmaţia că Trump a violat-o pe Carroll era „în mare parte adevărată”.
Judecătorul a scris că Trump a „violat-o” în sensul larg al acestui cuvânt, aşa cum îl înţeleg oamenii în general, deşi nu aşa cum este definit în mod strict de legislaţia statului New York.
În procesul intentat împotriva ABC News în luna martie, Trump a susţinut că declaraţiile lui Stephanopoulos au fost „false, intenţionate, maliţioase şi menite să cauzeze prejudicii”.
În iulie, un judecător a refuzat să respingă procesul lui Trump împotriva reţelei, scriind că aceste definiţii erau suficient de diferite.
El a adăugat că cazul se va transforma în „dacă este substanţial adevărat să se spună că un juriu (sau juraţi) l-au găsit (pe Trump) răspunzător pentru viol de către un juriu, în ciuda faptului că verdictul juriului a constatat în mod expres că el nu era răspunzător pentru viol”.
Înţelegerea a venit la o zi după ce un judecător federal a decis că Trump şi Stephanopoulos trebuie să participe la o depoziţie undeva săptămâna viitoare.
Preşedintele ales poate evita acum să depună mărturie sub jurământ, ceea ce ar fi putut veni cu potenţiale riscuri juridice în timp ce se pregăteşte să se întoarcă la Casa Albă.
Trump are o istorie de procese împotriva presei.
La sfârşitul lunii octombrie, el a intentat un proces împotriva CBS, solicitând daune în valoare de 10 miliarde de dolari pentru interviul din emisiunea „60 Minutes” cu vicepreşedintele Kamala Harris.
Consilierul său juridic a susţinut că interviul cu Harris şi emisiunile asociate au fost „acte partizane şi ilegale de interferenţă electorală” menite să „inducă publicul în eroare şi să încerce să încline balanţa” alegerilor prezidenţiale în favoarea ei.