Rusia a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari pe războiul din Ucraina, început în 2022

Spread the love

Andreea Soare Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat, în cadrul unui forum de apărare desfăşurat în California, că pierderile Rusiei în războiul din Ucraina sunt nemaiîntâlnite şi că depăşesc chiar şi totalul tuturor pierderilor din conflictele care s-au desfăşurat de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial până în prezent.

Rusia a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari pe războiul din Ucraina, început în 2022 Austin a transmis că Rusia a pierdut 700.

000 de militari (morţi şi răniţi) de la începutul invaziei, în februarie 2022.

Mai mult decât atât, cheltuielile militare ale Kremlinului au trecut de 200 de miliarde de dolari.

Austin spune că aceste cifre reprezintă o sumă uluitoare a agresiunii ruseşti.

Potrivit şefului Pentagonului, şi Ucraina a primit şi cheltuit, doar prin intermediul Grupului de Contact pentru Ucraina, 57 de miliarde de dolari sub forma unei asistenţe directe de securitate.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Împreună, am ajutat Ucraina să supravieţuiască asaltului celei mai mari armate din Europa”, a spus Austin, care a subliniat şi că SUA şi aliaţii săi au evitat o confruntare nucleară cu Rusia, au întărit flancul de est al NATO şi au împins Alianţa spre a creşte cheltuielile anuale de apărare la aproape 80 de miliarde de dolari, relatează Monitorul Apărării şi Securităţii.

În acest moment, însă, Ucraina se află într-o situaţie dificilă, întrucât din cauza tranziţiei de putere de la Casa Albă este posibil ca susţinerea militară şi financiară pentru Kiev să fie îngreunate.

Deja Congresul a anunţat că nu va aproba cererea lui Biden de ajutor suplimentar pentru Ucraina şi pentru refacerea stocurilor militare americane (24 de miliarde de dolari).

Cu toate acestea, se pare că Biden încearcă să trimită Ucrainei din fondurile pe care le alocase deja Kievului.

SUA au oferit în weekend aproape 1 miliard de dolari în sprijin suplimentar Ucrainei.

Acel pachet, de 988 milioane dolari, este menit să consolideze capacităţile militare ale Ucrainei înainte de inaugurarea preşedintelui ales Donald Trump şi include drone şi muniţii pentru sistemele HIMARS, care vor fi finanţate prin Iniţiativa de asistenţă de securitate a Ucrainei.

SUA au oferit 64 miliarde de dolari Ucrainei în ajutoare militare de la începutul agresiunii Rusiei.

Alte 57 de miliarde dolari au fost oferite de statele europene.

UE a contribuit cu peste 60 miliarde euro şi pentru funcţionarea aparatului bugetar al Ucrainei şi alţi 17 miliarde euro pentru sprijinul refugiaţilor.

Lasă un răspuns