„Zilnic ies la iveală neadevăruri emise de Călin Georgescu.
Dar cel mai mare din toate e chiar acela că România s-a tot prăbușit în ultimii 30 de ani și e nevoie de oprirea acestui fenomen”, arată profesorul de democrație și președinta Societății Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi, într-o analiză scurtă, pe România Curată.
„Acesta e un fals ordinar.
După căderea comunismului și reajustarea la o economie de piață, venitul României și al românilor nu a făcut decât să crească.
De la invitația de a se alătura Uniunii Europene venitul fiecărui român s-a dublat.
România e ajuns în categoria țărilor dezvoltate, și harta arată cum salariul mediu a ajuns din urmă Grecia sau Ungaria, țări la care românii se uitau cu invidie acum 30 de ani”, susține Alina Mungiu-Pippidi.
Alina Mungiu-Pippidi: „Cum vedeți și din graficul Băncii Mondiale de mai jos, cu excepția unui scurt declin la criza economică din 2008, începând cu anul 2000, anul invitației de la Helsinki ca România să se alăture UE, țara noastră a cunoscut doar o curbă ascendentă.
Fondurile europene și investițiile străine atrase de perspectiva europeană a României au adus o contribuție masivă la această treptată îmbogățire, care a dus la ascensiunea României în categoria țărilor dezvoltate în doar douăzeci de ani”.
„Acest lucru se reflectă și în speranța de viață a românilor, calculată de Institutul Național se statistică (Dr.
Vasile Ghețău), vezi tabelul de mai jos.
Numai pandemia a afectat trendul pozitiv prin care viața fiecărui român s-a lungit cu cinci-șase ani (în funcție de sex), în ultimii 30 de ani.
Mortalitatea datorată COVID ar fi fost mult mai rea fără existența vaccinului, și declinul a fost semnificativ mai mare în România decât în Germania sau alte țări în care s-a vaccinat aproape toată populația.
Speranța de viață a scăzut cu doi ani din cauza pandemiei, arătând că aceia care pretind că a fost doar o gripă mint!Uniunea Europeană și știința, ca și guvernele din România, indiferent de cine au fost conduse, au adus aceste progrese și tot ele garantează îmbunătățiri pe viitor.
Votați Europa, votați știința, votați pentru continuitate, nu autodistrugere”, mai scrie Alina Mungiu-Pippidi, pe România Curată.