Războiul din Ucraina, ziua 1007.
Pentagon: Nu există indicii că trupele nord-coreene se deplasează în Ucraina / Germania va livra 2 sisteme de apărare aeriană IRIS-T Ucrainei până la sfârşitul anului General-maior Christian Freuding, şeful Statului Major de Planificare şi al Task Force-ului Special pentru Ucraina din cadrul Ministerului Federal al Apărării din Germania, a declarat, într-un interviu pentru Ukrinform, că formarea militarilor ucraineni se află în centrul discuţiilor dintre Ucraina şi Germania.
Se lucrează la idei pentru instruire, în special la nivelul comandamentelor de batalion şi brigadă, pentru a-i face pe ucraineni mai eficienţi.
Vezi mai multe articole din categoria externe Forţele de apărare ale Ucrainei au distrus peste 10 drone care atacau oraşul Kiev în noaptea de 25-26 noiembrie, potrivit Administraţiei militare a Kievului.
Germania va furniza Ucrainei două sisteme suplimentare de apărare antiaeriană IRIS-T, inclusiv modelele SLM cu rază medie şi SLS cu rază scurtă, până la sfârşitul anului, a declarat generalul-maior Christian Freuding, şeful Centrului de Situaţie al Bundeswehr din Ucraina, notează Kyiv Independent.
„Următoarele sisteme IRIS-T SLM (cu rază medie) şi SLS (cu rază scurtă) ar trebui să ajungă în Ucraina în următoarele zile şi săptămâni, înainte de Crăciun”, a spus Freuding.
El a adăugat că sprijinul Germaniei pentru Ucraina va continua şi după Crăciun şi alegerile federale din 23 februarie din Germania.
IRIS-T este un sistem de rachete sol-aer de ultimă generaţie, conceput pentru a contracara avioanele, elicopterele, dronele şi rachetele de croazieră.
Statele Unite nu au niciun indiciu că există o prezenţă a trupelor nord-coreene în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, a declarat secretarul adjunct de presă al Pentagonului, Sabrina Singh, pe 25 noiembrie, potrivit Kyiv Independent.
„Ceea ce vedem este că (trupele nord-coreene) sunt poziţionate în jurul regiunii Kursk, nu se deplasează în Ucraina în acest moment”, a declarat Singh în timpul unei conferinţe de presă.
Miniştrii de externe ai ţărilor din G7 sunt aşteptaţi să convină asupra creşterii presiunii diplomatice asupra Chinei în legătură cu sprijinul acordat de această ţară „maşinii de război” a Rusiei în Ucraina, a relatat Bloomberg.
Proiectul de comunicat, care promite să introducă „măsuri adecvate, în conformitate cu sistemele noastre juridice, împotriva actorilor din China şi din alte ţări terţe”, este încă în curs de elaborare, în timp ce miniştrii de externe ai G7 se întâlnesc în Italia pe 25-26 noiembrie, a raportat Bloomberg.
Dacă va fi adoptat, limbajul comunicatului ar marca o escaladare în rândul aliaţilor G7, un comunicat din aprilie solicitând pur şi simplu Chinei să se „asigure” că nu mai sprijină Rusia cu bunuri cu dublă utilizare.