Ucrainenii construiesc fortificaţii în jurul oraşului Zaporojie, pregătindu-se de o ofensivă rusească

Spread the love

Andreea Soare Forţele ucrainene construiesc fortificaţii în apropiere de oraşul Zaporojie, ca parte a unor pregătiri în faţa unei posibile ofensive ruseşti, deşi unii comandanţi ucraineni nu cred că Rusia este încă pregătită pentru un atac la scară largă în această zonă, scrie The Economist.

Ucrainenii construiesc fortificaţii în jurul oraşului Zaporojie, pregătindu-se de o ofensivă rusească Potrivit structurilor ucrainene de informaţii, Rusia s-ar pregăti pentru un atac de proporţii asupra oraşului Zaporojie, care se află la 30 de km de front.

Nu este foarte clar când ar putea avea loc acest atac, însă pare să fie inevitabil, întrucât unul dintre cele trei centre industriale ucrainene din ţară se află în oraş, iar ucrainenii consideră că le este vital pentru funcţionarea statului, astfel că ruşii ar putea să încerce să-l ocupe.

Vezi mai multe articole din categoria externe Ucrainenii plantează, astfel, mine în teren, pun obstacole şi construiesc structuri făcute din beton şi fier, ceva mai puternice decât cele instalate în provincia Doneţk.

Însă nu toţi comandanţii ucraineni cred că Rusia ar putea ataca Zaporojie.

Colonelul Oleskii Khilchenko, comandantul brigăzii Spartan, recent dislocată în Zaporojie, crede că Rusia se concentrează pe alte zone ale frontului, întrucât ar fi trimis două divizii în apropiere de Zaporojie, pentru un atac, dar jumătate din ei au fost scoşi din zonă şi trimişi în Kursk.

În timp ce Ucraina se confruntă cu un deficit din ce în ce mai mare de personal militar, Rusia a început să recruteze personal din Orientul Mijlociu.

Potrivit unui articol apărut în Financial Times, în septembrie ar fi ajuns în Rusia în jur de 200 de mercenari yemeniţi.

Recrutările acestora au început în iulie 2024.

Unii dintre ei spun că au fost păcăliţi să călătorească în Rusia, unde li s-au înmânat contractele pe care le-au semnat fără să înţeleagă ce scrie în ele.

Nu este clar dacă aceştia fac parte din gruparea houthi sau dacă au fost doar traficaţi de această grupare, cu care Rusia pare să aibă o legătură strânsă.

Li s-au făcut promisiuni mari, salarii mari şi cetăţenie rusă, deşi, de la începutul războiului, au apărut mai multe rapoarte potrivit cărora ministerul rus al apărării nu se ţine tot timpul de promisiuni.

Nu este un caz singular.

Au mai apărut rapoarte şi despre cubanezi sau sirieni recrutaţi de Rusia, în trecut, iar acum în teritoriul rusesc se găsesc şi mii de militari nord-coreeni, care deja s-ar fi confruntat cu armata ucraineană, în Kursk.

Moscova ia şi alte măsuri pentru atragerea de noi recruţi.

Pe lângă salariile mari pe care le promite şi compensaţii pentru victime şi familiile victimelor, a trecut şi la scutirea restanţelor bancare pentru ruşii care promit să lupte în Ucraina.

Putin a semnat sâmbătă un decret prin care ruşilor care semnează un contract pe un an de zile cu ministerul rus al apărării pentru a merge la război li se „iartă” datoriile bancare de până la 90.

000 de dolari.

Lasă un răspuns